Efectele uimitoare ale oţetului asupra organismului. Trebuie să încerci aceste cure!

1 73065 original jpg jpeg

Folosit de mamele şi bunicile noastre la conserve şi salate, oţetul nu pare un ingredient minune, cu toate astea, îl poţi folosi în multe alte moduri uimitoare, care îţi vor face organismul să funcţioneze în parametri normali.

Spre deosebire de alte alimente moderne,oţetul de mere este un produs simplu,natural,care a fost folosit de gospodine din cele mai vechi timpuri. Dar,oricât de multe ar şti despre această licoare,cu siguranţă că o parte dintre următoarele efecte le vor surprinde chiar şi pe cele mai iscusite bucătărese.

Elimină toxinele din organism

Este suficient să bei zilnic două linguri de oţet diluate în 250 ml de apă pentru a încetini producţia de histamine şi a reduce alergiile cu care te confrunţi. Este recomandat ca acest remediusă îl urmezi acasă tot timpul anului,indiferent dacă suferi sau nu de alergii ori rinite alergice. În acelaşi timp,se mai preconizează că această cură ajută organismul să se cureţe de toxine. Oţetul obţinut prin fermentarea merelor este bogat în pectine,un tip de fibre excelent pentru digestie.

Inamicul numărul unu al bacteriilor

Oţetul combate otita externă,cauzată de bacteriile şi fungii care se găsesc în apă. Lichidul obţinut prin fermentare luptă împotriva ambelor tipuri de invadatori. Pentru rezultatul scontat,amestecă oţet cu alcool medicinal în părţi egale şi pune câteva picături în ureche pentru a vindeca boala cunoscută şi sub numele de “urechea înotătorului”.

Ameliorează durerea

O lingură de oţet de mere amestecat cu apă caldă ameliorează durerea cauzată de artrită şi calmează disconfortul creat de articulaţiile rigide sau inflamate. Compoziţia se bea dimineaţa pe stomacul gol. Merele conţin acid malic care,combinat cu magneziul din organism,sunt soluţia cea mai bună împotriva durerilor.

Calmează iritaţiile pielii şi arsurile

Folosit pe post de calmant după expunerea îndelungată la soare,oţetul oferă o senzaţie plăcută,răcoroasă,evaporându-se rapid şi eliminând,totodată,arsurile sau iritaţiile solare.

Oţetul pe bază de plante absoarbe mineralele din salată

Oţeturile-pe care le poţi prepara acasă sau doar îmbunătăţi prin adăugarea de ierburi uscate-poate ajuta la absorbirea mineralelor din salată,prin crearea unui mediu acid. Acidul ajută corpul să asimileze mai bine vitaminele şi mineralele.