Epilarea la domiciliu: când este bine și când nu să îți îndepărtezi părul de pe picioare

Epilarea la domiciliu este o opțiune excelentă când nu ai timp să ajungi la salon. Pentru a avea pielea fină și fără iritații, este bine să știi care este cel mai nepotrivit moment din zi pentru a te epila și când este cel mai bine să îți îndepărtezi părul de pe picioare. 

image

Fie că alegi să te epilezi cu lamă, cu ceară, cu aparatul de ras sau cu creme speciale, este necesar să cunoști câteva reguli generale. De pildă, înainte să treci la treabă, dacă te epilezi cu lama este bine să aplici o cremă specială pentru ras cu aloe vera, unt de shea sau vitamina E, care calmează pielea și previne iritațiile.

Inclusiv momentul în care te epilezi contează. Perioada medie de epilare cu ceară este o dată la două-trei săptămâni, iar cea cu lama la trei-patru zile. În plus și momentul din zi este foarte important, indiferent de metoda la care apelezi. 

Citește și: Epilarea cu ceară: care sunt beneficiile acestui tip de tehnică 

Când este bine să te epilezi și când nu 

Poate că ești mai tentată în perioada vacanțelor să te epilezi cu câteva ore înainte să ajungi la plajă. Conform „Reader’s Digest”, este greșit să faci acest lucru, deoarece pielea sensibilă devine vulnerabilă la clorul din piscină sau la apa sărată din mare, precum și la cremele cu protecție solară care conțin alcool. Pentru a avea o piele fină, fără iritații, este necesar să îți planifici din timp momentul epilării.

Citește și: Trucuri de efect pentru epilarea inghinală acasă. Adio durere! 

În cazul epilării cu lama sau cu aparatul de ras, pentru a obține cele mai bune rezultate, este bine să te epilezi înainte de culcare. Asta pentru că pielea nu va intra în contact cu diferite substanțe, așa cum se întâmplă în timpul zilei, dar și pentru că picioarele se umflă în timpul somnului, iar dimineața firele nu sunt la fel de vizibile ca seara.

După ce te-ai epilat, expertul în frumusețe, Christine Jew, îți recomandă să aplici o cremă sau o loțiune de corp care să conțină lanolină și vitamina E. Aceste substanțe hidratează pielea și o ajută să strălucească! 

Sursă foto: Shutterstock