Florile de salcâm, un remediu eficient împotriva stresului

1 acacia blossom 1154276 1280 jpg jpeg

Dacă eşti obosită, stresată sau nu poţi adormi noaptea, terapiile cu flori de salcâm te pot ajuta să depăşeşti aceste stări, fără efecte secundare. Cu un miros îmbietor, florile de salcâm au darul să liniştească şi să combată migrenele apărute pe fond de stres şi de oboseală.

Florile de salcâm au proprietăţi antispastice şi sedative, fiind recomandate în tratamentul migrenelor ocazionale şi pentru durerile cronice de cap. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori şi dintr-o cană cu apă clocotită. Se consumă câte o cană dimineaţa şi seara, după mese.

Baie cu flori de salcâm, pentru insomnie

Inhalarea parfumului florilor de salcâm are un efect liniştitor asupra psihicului, de aceea nu ezita să faci plimbări în preajma acestor copaci când sunt în floare. Dacă suferi de insomnie sau ai un somn agitat şi nu reuşeşti să te odihneşti în timpul nopţii, te poate ajuta o baie în care ai pus câteva cîni cu flori uscate de salcâm.

Pansament pentru stomac

Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură. Prepară o infuzie din două linguriţe de flori de salcâm peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Acoperă recipientul şi lasă la infuzat 15 minute. Bea două–trei căni de ceai, înainte de masă. La fel de benefică este şi mierea de salcâm, utilizată în tratarea ulcerelor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Un alt pansament pentru stomac poate fi preparat din părţi egale de frunze de dud şi flori de salcâm. Pune în cană câte o linguriţă din fiecare plantă şi toarnă deasupra 250 ml de apă clocotită. Lasă acoperit 15 minute, strecoară şi bea câte o cană înainte de mesele principale.

SFATUL SPECIALISTULUI

Teodora Necula, fitoterapeut, Centrul de recuperare medicală AKT Medical, Bucureşti

Preparatele obţinute din flori de salcâm au acţiune antispastică, se folosesc în combaterea durerilor abdominale, a gastritelor hiperacide, a bolii de reflux, a ulcerului duodenal şi au acţiune sedativă la nivelul sistemului nervos.

Femeile însărcinate sau care alăptează, copiii mici, precum şi persoanele alergice la floarea de salcâm trebuie să evite consumul infuziilor din flori de salcâm, deoarece îţi pot face mai mult rău decât bine.

Metodele de utilizare sunt numeroase: sub formă de tinctura - 10 picături dimineaţa şi seara; sub formă de infuzie - 500 ml/zi; sub formă de băi cu ulei esenţia de salcâmflori de salcâm, precum şi de cataplasme, în cazul arsurilor şi furunculilor.



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg