Hrean, în loc de paracetamol

1 71595 original jpg jpeg

Infecţiile respiratorii s-au înmulţit şi farmaciile sunt pline de oameni care au nevoie de ajutor. Tusea, durerea în gât, secreţiile nazale şi starea generală proastă ne fac să golim rafturile cu medicamente. Ştiai că o alternativă eficientă la pilule este hreanul.

Despre efectele medicinale ale acestei plante a amintit şi farmacologul grec Dioscoride,născut prin anii 40 d.H.. Acesta a pomenit într-unul dintre tratatele sale de medicină naturistă despre beneficiile incontestabile ale acestei plante.

Astăzi,în multe colţuri ale lumii,hreanul tratează mai ales bolile infecţioase şi pe cele specifice sezonului rece. În medicina naturistă se utilizează rădăcina,care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism,precum fierul,calciul,magneziul şi potasiul.

Cele mai folosite remedii cu hrean pentru sănătate

În medicina populară,hreanul este considerat un leac bun la toate. Iată patru afecţiuni care ne dau mari bătăi de cap mai ales în sezonul rece!

1. Tuse măgărească şi seacă. Nu mai scapi de tuse,deşi ai încercat numeroase siropuri din plante? Mănâncă dulceaţă de hrean. O prepari întocmai ca dulceaţa de fructe,dar în loc de gutui,să zicem,pui rădăcină rasă de hrean. Ia câte o linguriţă dimineaţa şi seara,până observi o îmbunătăţire. În caz de tuse seacă,ia o lingură de hrean dat pe răzătoarea măruntă,adaugă 2 linguri de zahăr pudră,amestecă şi lasă deoparte timp de 3-4 ore. Ia în fiecare zi câte 4-5 linguriţe din această compoziţie.

2. Nevralgie. Cataplasmele cu răzătură de hrean fac minuni şi în acest caz. Durerile locale sunt calmate dacă aplici,de câteva ori pe zi,cataplasme cu rădăcină rasă de hrean. În acelaşi timp,consumă zilnic o linguriţă de hrean mărunţit şi amestecat cu puţin zahăr.

3. Amigdalite. În această problemă,prepară o turtă din hrean ras,mălai,miere şi sare,toate amestecate bine şi puse pe o pânză de bumbac. Cataplasma se pune la gât,în zona amigdalelor.

4. Sinuzite. Fă o turtă din răzătură de hrean,făină de grâu şi oţet. Pune amestecul într-o pânză de bumbac şi aplică pe frunte.

Atenţie!

Nu-l consuma în exces,mai ales dacă suferi de colon iritabil sau de colită. Poate duce la deranjamente digestive şi irascibilitate.