Iedera previne virozele şi uşurează respiraţia

1 72606 original jpg jpeg

Cunoscută şi admirată mai ales ca plantă decorativă, iedera este, încă de pe vremea Greciei antice, un adevărat remediu natural în lupta cu unele boli.

Faimoasă datorită lui Hipocrate,considerat tatăl medicinei,iedera a ajutat de-a lungul anilor pentru a preveni intoxicările cu alcool,ori ca parte componentă a unui anestezic folosit  în secolul XII.

De asemenea,a fost utilizată ca tratament împotriva hemoragiilor ori a dizenteriei. Studiile recente demonstrează că iedera poate îmbunătăţi funcţionarea plămânilor,dar şi că este de ajutor în cazul a peste 40 de afecţiuni.

Indicată în ambele tipuri de tuse

Datorită abilităţilor sale de a dilata bronhiolele şi de a relaxa căile respiratorii,iedera este ideală pentru cei care suferă de probleme respiratorii.

În cazul în care te numeri printre aceştia,poţi prepara un decoct din 2 linguriţe de frunze uscate de iederă fierte în 250 ml de apă timp de 5 minute. Pentru un efect antispatic şi expectorant,bea 3 căni de ceai pe zi timp de 10 zile.

Iedera îţi poate fi de ajutor fie că ai tuse seacă,fie expectorantă. Prepară un ceai din 2 linguriţe de frunze şi de rămurele tinere de iederă şi 250 ml de apă clocotită.

Strecori şi bei 2-3 căni de ceai până la ameliorarea simptomelor. Graţie acţiunii antispastice şi expectorante,iedera calmează tusea şi fluidifică expectoraţia.