Tort aperitiv cu somon şi avocado

Când sărbătorile se apropie, începi să faci liste de cumpărături şi pentru meniurile pentru mesele în familie. Îţi propunem o reţetă de tort aperitiv pentru ca pregăturile să-ţi fie mai uşoare!

image

Dacă preparatele grele de sărbători nu sunt prima ta alegere, acest tort aperitiv este o alegere de luat în calcul. Dintre ingredientele acestuia se distinge somonul care are o carne bogată în acizi grași esențiali Omega-3 și grăsimi polinesaturate, motiv pentru care consumul lui ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, carnea de somon este o sursă importantă de energie și proteine de bună calitate.

Alături de somon, această reţetă conţine şi avocado care aduce un plus de grăsimi nesaturate, care fac parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă. De altfel, acesta este nelipsit din dietele mediteraneană și DASH datorită efectelor asupra inimii şi a nivelului de lipide din sânge.

Ingrediente pentru trei porţii

200 g orez cu bob lung

2 avocado

100 g cremă de brânză

150 g somon afumat

3 ouă

sare

Te-ar mai putea interesa: Foitaj cu praz şi somon: răsfăţul suprem pe care trebuie să-l încerci!

Mod de preparare

Fierbi orezul în apă cu sare, până se înmoaie, însă nu se sfărâmă. Îl scurgi de apa în exces, îl lași la răcit apoi îl amesteci cu jumătate din cantitea de cremă de brânză. Fierbi ouăle și le lași la răcit.

Tai cubulețe pulpa de avocado și toci somonul, din care păstrezi o felie. Freci crema de brânză rămasă cu sare, după gust.

Vezi și: Răsfăţ culinar: avocado umplut

Pui într-o formă rotundă orezul, îl presezi ușor și-l nivelezi, apoi așezi bucățile de avocado, somonul și crema de brânză, pe care o nivelezi. Razi deasupra gălbenușurile, iar din albușuri decupezi steluțe pentru decor. Pui deasupra tortului somonul rămas.

FOTO: Shutterstock