Cât de bun este vinul fiert pentru tine? Efectele surprinzătoare ale băuturii favorite de sezon

Vinul fiert este acea băutură de iarnă care nu lipseşte din zilele de sărbătoare premergătoare Crăciunului. Are efecte benefice doar când este băut cu moderație!

image

Încă din vremea Imperiului Roman, vinul roşu era fiert şi consumat fierbinte pentru a combate bolile din sezonul rece. Pe măsură ce popularitatea acestuia a crescut în Evul Mediu, băutura a fost îmbogăţită cu mirodenii diverse pentru a evita îmbolnăvirea.

Previne şi combate virozele

Vinul roșu, ingredientul principal al vinului fiert, este bogat de antioxidanți, polifenoli și flavonoide care stimulează imunitatea. Potrivit medicului american Deborah Lee citat de Woman and Home, flavonoidele au proprietăți antivirale, ceea ce înseamnă că te pot ajuta să-ţi întăreşti sistemul de apărare al corpului. Mirodeniile tradiționale adăugate în vinul fiert au acţiune antivirală.

Îţi îmbunătăţeşte memoria

Resveratrolul, o substanță care se află în strugurii roșii și în vinul roșu, a fost corelată cu încetinirea pierderii de memorie. Este un antioxidant puternic care s-a dovedit că stimulează memoria și funcția cognitivă. Mai mult, te protejează de bolile de inimă, diabetul și obezitatea.

Te-ar mai putea interesa: Ce băutură ţi se potriveşte de sărbători în funcţie de zodie

Alungă tulburările gastrointestinale

Vinul fiert conține ingrediente benefice tractului intestinal. Scorțișoara este indicată în problemele gastrointestinale, nucșoara ajută la calmarea indigestiei, iar anasonul conține anetol, un compus care ameliorează spasmele abdominale. Atenţie! Consumul de vin fiert în exces poate provoca flatulență.

Vezi și: Cum faci cel mai bun vin fiert – reţeta pe care trebuie să o încerci

Îţi menţine un aspect mai tânăr al pielii

Vinul fiert te ţine departe de bolile degenerative legate de avansarea în vârstă. Cercetările au arătat că resveratrolul pe care-l conţine poate contribui și la păstrarea unui aspect mai tânăr al pielii. Mai mult, acesta declanșează producția de colagen, care îmbunătățește elasticitatea pielii, şi are proprietăți antiinflamatoare.

FOTO: Pixabay