Îmbunătăţeşte-ţi memoria cu 5 metode eficiente

1 73834 original jpg jpeg

În perioada aceasta ai de învăţat şi trebuie să reţii cât mai multe informaţii sau poate doar vrei să păstrezi în cutia cu amintiri cât mai multe momente frumoase trăite, însă memoria a cam început să îţi joace feste?

Ai grijă ce mănânci

Pierderea memoriei poate fi cauzată de rezultatul fluxului scăzut de sânge spre creier,în combinaţie cu lipsa stimulării mentale,de anemie,depresie,oboseală cronică. Alimentaţia şi mişcarea joacă un rol destul de important,aşa că asigură-te că faci zilnic exerciţii fizice şi că incluzi în meniu:cereale integrale,legume şi fructe,verdeţuri,peşte.

Vitamina E

Proprietăţile sale antioxidante protejează celulele creierului de toxinele care deteriorează în timp memoria. O doză zilnică de vitamina E te va ajuta să îţi ascuţi mintea şi să ai o gândire mai clară. Dacă consideri că regimul tau este sărac în elemente nutritive,poţi lua şi suplimente de multivitamine şi minerale şi vitamina D.

Acetil-L-carnitina (ALC)

Este un supliment natural care creşte nivelul de acetilcolină. Acetilcolina este o substanţă chimică din creier,care joacă un rol foarte important,ajutând la stocarea,amintirea şi comunicarea informaţiei. Este recomandată folosirea l-carnitinei în cazul pierderilor progresive de memorie.

Ginko Biloba

Provenită din cel mai vechi copac de pe Pământ,îmbunătăţeşte perfomanţele mentale. Doza zilnică recomandată este între 120-240 mg. Pentru a stimula memoria,bea zilnic o cană de ceai din această plantă.

Rozmarin

Mai multi experţi din Marea Britanie au testat efectele uleiului esenţial de rozmarin asupra memoriei şi au constatat că te poate face să îţi aminteşti anumite lucruri atunci când îl miroşi. Tot ce trebuie să faci este să pui în camera 4 picături de ulei într-un vaporizator.

Alte metode:

-rememorează evenimentele zilei înainte de a adormi

-citeşte zilnic 2-3 pagini dintr-o carte

-socializează des

-fă asocieri între ceea ce vrei să ţii minte şi obiecte

-completează integrame,joacă sudoku sau şah

Ştiai că...

...s-a constatat că expunerea la radiaţiile telefonului poate dăuna memoriei pe termen scurt? Foloseşte telefonul cât mai rar,mai mult în cazul situaţiilor importante.