Implanturile dentare – soluţia ideală pentru a obţine un zâmbet de invidiat!

1 implanturi dentare jpg jpeg

Dantura incompletă poate afecta calitatea vieţii oricui. Zâmbetul are un aspect inestetic, procesul de masticaţie este realizat cu dificultate, iar problemele stomatologice continuă să apară.

Golurile din dantură pot fi acoperite, din fericire, cu ajutorul tratamentului cu implanturi dentare. El poate reface în totalitate dantura atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic.

În cazul în care ai nevoie de acest tratament, cu siguranţă îţi doreşti să afli mai multe detalii despre el. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări ale pacienţilor şi ce răspunsuri au oferit specialiştii.

Ce este, de fapt, implantul dentar?

Implantul este un şurub din titan şi alte aliaje care este inserat în osul dentar, în locul rădăcinii dintelui pierdut. Acesta este un dispozitiv compatibil 100% cu organismul uman, aşa că pacientul nu îl va percepe ca pe un corp străin, ci se va bucura de confort maxim.

Care este diferenţa dintre implant şi alte metode de înlocuire a dinţilor pierduţi?

Tratamentul cu implanturi dentare este cel mai eficient în momentul de faţă. În comparaţie cu puntea dentară, el nu se sprijină pe dinţii vecini, aşa că nu provoacă deterioarea lor. În plus, implanturile au o rezistenţă îndelungată, iar dacă sunt îngrijite corespunzător, pacienţii se pot bucura de ele pentru tot restul vieţii.

Care sunt etapele tratamentului?

Prima etapă este consultaţia. Medicul specialist verifică starea danturii tale cu ajutorul unui computer tomograf. Dacă ai fost diagnosticat cu boli cronice, el îţi va recomanda efectuarea unor analize de sânge înainte de începerea tratamentului.

Apoi, medicul va concepe un plan de tratament, moment în care vei afla toate procedurile necesare, dar şi costul lor.

Următoarea etapă constă în inserarea implantului dentar. Intervenţia este realizată sub efectul anesteziei, ceea ce înseamnă că nu vei simţi durere, şi durează aproximativ 30 de minute. După implantare, va fi necesar să aştepţi în jur de 3-4 luni, timp în care zona respectivă se vindecă, iar procesul de integrare osoasă a implantului se încheie.

Odată ce osteointegrarea este completă, va trebui să te prezinţi la clinică pentru a ţi se ataşa un bont de vindecare, pentru 2-3 săptămâni, iar apoi pentru ataşarea unui bont protetic, acesta fiind, de fapt, suportul pentru dintele artificial.

Ultimul pas este cel în care medicul îţi ia amprenta dentară pentru realizarea unei coroane acoperite cu ceramică, care va arăta la fel ca ceilalţi dinţi, iar apoi o va cimenta pe bont.

2 implanturi dentare 2 jpg jpeg

Câte tipuri de implant dentar există?

Implanturile dentare se împart în 3 mari categorii:

- implanturile care înlocuiesc dinţii ce nu au mai putut fi salvaţi:

- sistemul Fast and Fixed - 4 sau 6 implanturi susţin noua dantură pe întreaga arcadă;

- implanturile cu un sistem de tip capse pentru fixarea unei proteze dentare mobile.

Care sunt beneficiile tratamentului cu implanturi dentare?

Persoanele care aleg această metodă de înlocuire a dinţilor se bucură de numeroase avantaje. În acest mod, reuşesc să prevină migrarea naturală a dinţilor către spaţiul rămas gol, se bucură de stabilitatea danturii, evită tratamentele complexe provocate de golurile din dantură şi se mândresc cu o dantură impecabilă.

La ce vârstă poţi beneficia de acest tratament?

Din fericire, nu exista o limită maximă de vârstă. Orice persoană care a depăşit vârsta de 16-18 ani poate obţine un zâmbet perfect cu ajutorul unor implanturi dentare. Condiţia este să aibă o stare de sănătate general bună!