Infuzii vindecătoare cu plante de vară

1 58727 original jpg jpeg

Înainte de a da buzna la dulăpiorul cu medicamente, profită de puterea naturii şi de virtuţile ei terapeutice pentru a linişti afecţiunile care te supără în perioada estivală. Infuziile cu plante alungă migrenele, calmează durerile provocate de statul în soare şi răul de maşină.

Menta,recomandată pentru răul de maşină

simeon stalpnicul png

Chiar dacă atunci când călătoreşti cu maşina stai pe scaun,de fapt eşti în mişcare,iar acest lucru,diferenţa între ceea ce vezi şi simţi,trimite semnale contradictorii creierului. Rezultă tot felul de semnale de nelinişte ale organismului,printre care ameţeală,vărsături,migrene,transpiraţie anormală şi o circulaţie deficitară a sângelui. Ca să te faci bine,bea cu înghiţituri mici o cană cu infuzie de mentă. Torni 250 ml de apă clocotită peste două linguriţe cu plantă,acoperi vasul şi laşi să infuzeze 10-15 minute,apoi filtrezi şi bei lichidul încet şi rar.

Ceaiul de tei domoleşte neplăcerile insolaţiei

simeon stalpnicul png

Din cauza toropelii care încinge termometrele,corpul tău nu mai reuşeşte să se acomodeze cu căldura şi să-şi regleze temperatura. Din cauza asta faci insolaţie,o afecţiune care se manifestă prin dureri de cap,greaţă,senzaţia că nu te mai poţi ţine pe picioare şi febră.

Ca să scapi de aceste simptome,ai nevoie de o infuzie rece de tei,băută cu înghiţituri mici. O prepari dintr-o linguriţă cu plantă la 250 ml de apă clocotită şi laşi amestecul să stea 15 minute. Acelaşi efect îl are şi ceaiul de lavandă.

Tuşeşti? Încearcă preparatele cu amăreală!

Plantă cu flori delicate,care înfloreşte până în luna iulie,amăreala te ajută în afecţiunile căilor respiratorii,are acţiune expectorantă şi calmează accesele de tuse. Infuzia o prepari din două linguriţe cu tulpină mărunţită,opărite cu o cană cu apă fiartă. Strecori şi bei ceaiul cât mai cald,de două-trei ori pe zi.

Cimbrul de grădină,împotriva înţepăturilor de insecte

În cazul în care ai fost „faultată“ de o insectă,infuzia concentrată din cimbru de grădină dezinfectează,răcoreşte,calmează şi reduce umflăturile. O prepari din două linguri cu plantă la o cană cu apă caldă. De asemenea,contra durerilor abdominale produse de crizele biliare,prepară-ţi o infuzie de coada-şoricelului. Amesteci o linguriţă cu plantă măcinată şi o cană cu apă caldă şi laşi să acţioneze un sfert de oră,după care strecori. Pentru rezultate de lungă durată,consumi trei-patru căni pe zi.

Beneficiile consumului de bere

simeon stalpnicul png

Nu se încadrează în categoria infuziilor,dar,consumată moderat,respectiv până la trei pahare pe zi pentru bărbaţi şi maximum două pentru femei,berea reduce riscul apariţiei bolilor de inimă,al osteoporozei,datorită conţinutului de siliciu,şi al demenţei.

Persoanele care consumă această băutură asimilează cantităţi mai mari de fier şi de calciu decât în mod normal şi prezintă o incidenţă mai scăzută în ceea ce priveştediabetul de tip II. Un pahar de 200 de ml cu bere conţine doar 90 de calorii,ceea ce o face bună de introdus în meniu şi în dietă.