Ingrediente naturale care închid treptat culoarea părului

Când îți dorești să obții un păr mai închis la culoare, o soluție bună este să apelezi la ajutorul ingredientelor naturale. Sunt accesibile și nu conțin chimicale! 

image

Încărunțirea părului este un semn comun al îmbătrânirii, însă acest fenomen poate să apară mai devreme din cauza expunerii la substanțele nocive din mediu ori provocat de stres sau pe fond genetic. 

Citește și acest articol: Ți-au apărut fire albe pe față? Iată care pot fi cauzele! 

Dacă schimbarea culorii părului este obiectivul tău, o poți face treptat, cu ajutorul ingredientelor naturale, care nu compromit sănătatea firelor. Îți prezentăm patru metode eficiente, care te vor ajuta să ai un păr mai închis la culoare! 

Cafea 

Una dintre cele mai consumate băuturi din lume este cafeaua. Numai în Statele Unite ale Americii 75% dintre adulți beau cafea zilnic, așa că sunt șanse mari ca acest ingredient să se afle și în bucătăria ta! Pe lângă gustul său aromat, cafeaua poate fi folosită pentru a închide nuanța părului, dar și pentru a îmbunătăți textura firelor. Cafeaua face părul mai strălucitor și moale și, de asemenea, îi încurajează creșterea. 

Pregătește o cafea intensă din boabe de cafea sau cafea instant. Lasă băutură să se răcească complet, aplic-o pe păr, las-o să acționeze 20-30 de minute, apoi clătește. Pentru a obține rezulate vizibile, este necesar să repeți procedura zilnic. 

Vezi și acest articol: Care este secretul unui păr îngrijit și plin de viață? Top 3 sfaturi pentru un păr lung și strălucitor

Ceai negru 

Similar cafelei, ceaiul negru funcționează ca un colorant pentru păr și îi închide treptat nuanța. Pune 2 pliculețe de ceai într-o cană cu apă clocotită și lasă la infuzat până când ceaiul devine maro închis, aproape negru. Când se răcește, clătește-ți părul și lasă-l să acționeze 20-30 de minute. Vei observa imediat diferența dacă ai părul deschis la culoare! 

Salvie 

Bogată în calciu și vitamina A, salvia nu te ajută doar la colorarea părului, ci și la îmbunătățirea sănătății firelor și la creșterea părului. Pune salvie la infuzat într-o oală cu apă clocotită, iar pentru un plus de culoare, adaugă și ceai negru. După ce se răcește, clătește-ți părul cu acest amestec. Pentru efecte vizibile, este necesar să aplici această metodă zilnic. 

Sursă foto: Shutterstock