Ți-au apărut fire albe pe față? Iată care pot fi cauzele!

Apariția firelor albe pe față este normală odată cu înaintarea în vârstă, dar dacă te confrunți prea devreme cu acest lucru, îți spunem ce factori influențează procesul de albire și ce soluții ai la îndemână! 

image

Este normal să îți apară fire albe pe față odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani. Schimbările hormonale în contextul menopauzei, precum și reducerea producției de melanină a corpului, care se întâmplă odată cu trecerea timpului, sunt două cauze care duc la acest efect, de altfel neplăcut pentru multe reprezentante ale sexului frumos.

De asemenea, există și domnișoare care se confruntă cu apariția firelor albe de păr pe față, iar dacă și tu te numeri printre ele, îți enumerăm o parte dintre cauzele care pot provoca acest lucru! 

Citește și acest articol: Păr încărunțit? Scapă de firele albe cu aceste 3 soluții de casă! 

Factorii hormonali pot fi de vină

Apariția firelor albe pe față poate fi cauzată de anumite afecțiuni care dereglează nivelul hormonal. Sindromul ovarului polichistic este una dintre ele, la fel și acneea sau hirsutismul. De asemenea, schimbările hormonale asociate cu pubertatea, menstruația sau cu sarcină pot duce la apariția firelor albe. 

Genele au un rol important

Un rol important în apariția firelor albe de păr de pe față îl are și genetica. Dacă părinții sau bunicii s-au confruntat cu această problemă când erau de vârsta ta, sunt șanse mari să moștenești aceleași caracteristici genetice.  

Ești stresată? 

Atât stresul, cât și anxietatea pot contribui la apariția firelor albe pe față. Tinerele pot fi stresate din cauza examenelor, competiției academice sau presiunii de a-și construi o carieră, ceea ce afectează sănătatea părului și a pielii. 

Vezi și acest articol: Te confrunți deja cu fire albe de păr? Iată care pot fi cauzele! 

INFO: Fumatul, dieta săracă în vitamine și minerale, precum și expunerea la poluare și la radiațiile UV influențează albirea prematură a părului. 

PONT: Pentru a îndepărta părul nedorit de pe față poți apela la cremele depilatoare sau la epilarea cu laser. De asemenea, medicul îți poate prescrie medicamente care previn creșterea neobișnuită a părului de pe față. 

Sursă foto: Shutterstock