Îți auzi inima bătând? Iată ce îți transmite corpul!

Să îți auzi propria inimă bătând este normal în anumite situații, însă ar putea fi și un semn al unei afecțiuni medicale. Descoperă când este necesar să ajungi la medic! 

image

Inima are propriul limbaj de a comunica starea de sănătate a organismului! Un semnal fizic pe care îl oferă este reprezentat de bătăile rapide, cunoscute și sub denumirea de „palpitații‟. Când o persoană începe să își audă sau să își simtă inimă bătând, în diferite părți ale corpului, poate experimenta o stare de anxietate, însă palpitațiile nu reprezintă întotdeauna un motiv de îngrijorare! 

Citește și acest articol: Ce să faci în timpul unui atac de panică. Tehnici care funcționează 

Spre exemplu, să îți auzi inima bătând în piept în timpul exercițiilor fizice este normal, în special în timpul antrenamentelor intense. Potrivit cardiologului Anjali Dutta, din New Jersey, când faci sport, mușchii au nevoie de mai mult oxigen, prin urmare inima începe să bată mai repede pentru a pompa sângele prin vene și astfel să livreze oxigenul. 

Dacă acest semnal vine însoțit și de alte manifestări, precum: durere în piept, dificultăți de respirație, amețeli sau cu pierderea conștiinței, sau dacă încă simți/auzi bătările inimii după ce ai terminat antrenamentul, este necesar să ajungi la medic! 

Ai palpitații când stai în pat?

Într-un mediu liniștit este posibil să îți auzi inima bătând, timp ce câteva secunde - minute, mai ales, dacă te concentrezi pe acest lucru. Este o situație normală, în special, dacă în timpul zilei ai fost stresat, anxios, dacă nu ai băut suficientă apă sau în cazul în care ai consumat alcool sau cofeină. De asemenea, persoanele anemice, cele care se confruntă cu afecțiuni ale tiroidei, dar și oamenii care dorm pe partea stângă se pot confrunta cu această senzație. 

Dacă experimentezi palpitații de mai multe ori pe zi sau mai multe zile la rând, timp ce câteva minute, acestea pot fi semne al unor afecțiuni medicale, și atunci este bine ca medicul să stabilească în mod corect diagnosticul! 

Vezi și acest articol: Remedii naturale pentru vertij 

Îți simți inima bătând în diferite părți ale corpului?

Senzația bătăilor inimii în diferite părți ale corpului, cum ar fi în piept, în ureche sau în gât, este normală după efort fizic sau dacă experimentezi emoții intense. Dar dacă acest simptom apare des, trebuie să ceri sfatul unui medic! 

Senzația poate fi cauzată factori, precum: administrarea pastilelor de slăbit, deshidratare, depresie, deficit de magneziu și potasiu. Mai mult, dacă o persoană își aude bătăile inimii, fără să facă efort, acesta ar putea fi un semn de Tinitus pulsatil, o patologie vasculară care necesită tratament! 

Sursă foto: Shutterestock