Leacuri biblice cu puteri tămăduitoare
Vechi de mii de ani, tămâia, smirna şi isopul sunt plante menţionate şi în Biblie pentru puterile lor vindecătoare. Chiar şi în zilele noastre, oamenii le folosesc cu încredere în remedii naturiste, pentru tratarea sau ameliorarea bolilor.
Tămâia te scapă de pietrele la rinichi
Unul dintre cele trei daruri aduse de magi pruncului Iisus,tămâia este răşina produsă de arbuştii Boswelli – care cresc în Somalia,Etiopia,Oman şi Yemen. Când se usucă,seva copacilor este arsă ca tămâie şi folosită mai ales în cadrul slujbelor religioase – pentru purificarea locurilor de rugăciune,dar şi pentru proprietăţile sale curative.
Fumigaţiile cu tămâie sporesc puterea de concentrare,stimulează creativitatea şi ameliorează simptomele astmului bronşic.
Potrivit studiilor realizate de cercetătorii britanici,acest leac biblic eficientizează efectele chimioterapiei. Tămâia mai este utilizată şi pentru eliminarea pietrelor de la rinichi. Se înghite zilnic,timp de 3 săptămâni,câte o bobiţă mică de tămâie,învelită în pâine. Suplimentar,se poate bea cât mai mult ceai de traista ciobanului (3-4 căni pe zi).
Info! Tămâia se înghite direct,pentru a nu ataca smalţul dinţilor.
Bine de ştiut! Atenţie la tămâia contrafăcută din răşină de brad sau de molid. Dacă nu este procurată din surse foarte sigure,pe care să scrie că se poate administra şi oral,mai bine evită acest remediu!
Smirna,remediu pentru tulburările digestive
Răşina obţinută din arbuştii şi arborii speciei Commiphora myrrha,smirna a fost folosită în trecut ca ingredient în prepararea unor alifii utilizate la purificarea morţilor. Cei trei magi,reprezentanţi ai tuturor popoarelor,au dus şi smirnă micului Iisus,ca semn prevestitor al patimilor Lui viitoare.
Romanii o foloseau pentru a remedia multe probleme de sănătate,cum ar fi hemoroizii şi durerile de urechi. În zilele noastre,smirna este de ajutor în tratarea artritei,a tulburărilor digestive,a problemelor gingiilor,eliminarea respiraţiei urât mirositoare şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.
Cel mai des,smirna se consumă sub formă de tinctură,preparată din 10 g de răşină dizolvată în 100 ml de alcool de 90 de grade. Se închide vasul ermetic şi se lasă la macerat timp de 6 zile,apoi se strecoară licoarea şi se păstrează la rece,într-o sticluţă închisă la culoare.
Atenţie! Pentru utilizări interne,foloseşte-o doar dacă o poţi procura din surse sigure,iar pe ambalaj este specificat clar că se poate administra pe cale orală.
Isopul alungă tusea
Este o plantă erbacee,originară din sudul Europei şi din Orientul Mijlociu. Încă din timpurile biblice,isopul,al cărui nume de origine greacă (azob) înseamnă plantă sfântă,era recunoscut pentru puterile lui vindecătoare. A fost folosit de egipteni la purificarea templelor,romanii l-au întrebuinţat pentru a se proteja de ciumă,în timp ce Iisus l-a utilizat pentru curăţarea ritualică a celor 10 leproşi.
În medicina tradiţională,această plantă are proprietăţi antiseptice şi antimicrobiene,fiind întrebuinţată în tratarea bolilor respiratorii şi a tusei,sub formă de ceai.
Mai mult,un studiu realizat în 2003 de Brigham Young University,din Utah,USA,a confirmat faptul că isopul,consumat în concentraţii mici,inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.
Idei Click femei
· Dacă ai gastrită,ulcer duodenal şi suferi de constipaţie,balonare sau arsuri la stomac,o lingură de ulei de măsline luată dimineaţa,pe stomacul gol,îţi va fi de ajutor.
· Pentru eliminarea pietrelor de la vezica biliară,se amestecă 10 linguri de ulei de măsline cu 10 linguri de seminţe de pepene roşu râşnite şi se beau câte două linguri din amestec,zilnic,10 zile.