Leacuri contra crizelor de fiere

1 64668 original jpg jpeg

Crizele de fiere, frecvente la femei, sunt cel mai adesea provocate de o alterare a mecanismului de eliminarea a bilei. Simptomele neplăcute – dureri în partea dreaptă a abdomenului, greţuri, vărsături – pot fi combătute cu ajutorul plantelor. Iata cateva leacuri contra crizelor de fiere:

Ceai de măceşe

Fă o infuzie din pulpa măceşelor,fără seminţe – 2 linguriţe la o cană cu apă clocotită. Bea 2 căni pe zi.

Leac contra crizelor de fiere cu infuzie de anghinare

Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la 500 ml apă clocotită. Bea o cană dimineaţa,pe stomacul gol,iar după aceea stai relaxată timp de o jumătate de oră. A doua cană trebuie băută în două reprize:jumătate din ea se bea,fracţionat,cu 30 de minute înainte de mesele principale,iar cealaltă jumătate se consumă,tot repartizată în 3 părţi,la un sfert de oră după ce ai mâncat. Urmează acest tratament timp de 20 de zile,apoi continuă să bei,timp de 10 zile,infuzie mai concentrată,doza de plantă fiind mărită treptat la 2 linguri/500 ml apă. Fă o pauză de o lună,apoi reia tratamentul dacă e nevoie.

Ulei de sunătoare

Foloseşte o infuzie de 1-2 linguriţe de sunătoare la o cană cu apă clocotită. Bea 3 căni pe zi. Mai poţi urma un tratament cu ulei de sunătoare,obţinut după cum urmează:amestecă,într-un recipient din sticlă care se închide ermetic,20 g plantă cu 30 ml alcool alimentar dublu rafinat. Lasă la macerat timp de câteva ore,apoi adaugă 200 ml ulei de floarea soarelui. Fierbe pe bain-marie,la foc mic,timp de 3 ore,amestecând din timp în timp. Lasă lichidul obţinut câteva zile,la temperatura camerei,înainte de a-l consuma (o linguriţă după mesele principale).

Leac contra crizelor de fiere cu infuzie de mătase de porumb

Prepară o infuzie din 2 linguriţe de mătase de porumb la o cană cu apă fierbinte. Ia câte o lingură la 2 ore.

Pulbere de cruşin

Coaja de cruşin stimulează producţia de bilă şi favorizează eliminarea acesteia,combătând şi un alt simptom neplăcut – constipaţia. Poţi consuma coaja sub formă de pulbere,un vârf de cuţit de 3-4 ori pe zi,după mesele principale,nu mai mult de o săptămână.

Sfatul specialistului

Dr. RUXANDRA CONSTANTINA,

Medic specialist medicină familie,apifitoterapie

SANAVIT CONSULT,0733299355

Pentru ameliorarea simptomelor neplăcute declanşate de o suferinţă a vezicii biliare,este bine să faci cure periodice cu preparate naturale de plante şi extracte gemoterapice,ce stimulează secreţia şi excreţia de bilă,îmbunătăţesc digestia,diminuează durerea,după cum urmează:extract din mlădiţe de rozmarin,muguri de arţar şi muguri de frasin,câte 2 ml,1-2 luni;extracte naturale de papaya,ananas,ghimbir;tinctură de păpădie sau anghinare,coada şoricelului sau rostopască,30-40 picături de 2-3 ori/zi,21-30 zile;comprimate cu extract natural din fructe de armurariu;ceai de sunătoare,roiniţă,lavandă,salvie,fenicul,isop,2-3 căni/zi. Tratamentul trebuie individualizat şi supravegheat de un medic apifitoterapeut,pentru efecte terapeutice maxime,fără reacţii adverse. Utilă este şi efectuarea a 10-12 şedinţe de reflexoterapie,care îmbunătăţesc activitatea vezicii biliare şi a ficatului,şi ajută la restabilirea fluxului energetic normal.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg