Leacuri contra durerilor de oase

1 81645 original jpg jpeg

Nu-i de colo cu durerile de oase şi de articulaţii! De la o vârstă, încep să se vadă rezultatele unui stil de viaţă sedentar şi ale alimentaţiei haotice. Sistemul osos suportă mai greu şi kilogramele în plus, şi obiceiurile noastre, uneori nesănătoase. 

Există câteva plante care ajută la atenuarea durerilor osteoarticulare şi care vin în completarea tratamentului prescris de medic.

Gheara diavolului, bun analgezic 

Gheara diavolului e recomandată pentru acţiunea analgezică. Pentru durerile minore de reumatism sau articulare se recomandă să se bea 1-3 căni pe zi de infuzie din 2 g de plantă la o cană cu apă clocotită. Sunt bune şi cremele şi gelurile care au în compoziţie gheara diavolului. Se masează uşor zona dureroasă.

Coada-calului, proprietăţi remineralizante

Având proprietăţi remineralizante dovedite, coada-calului este recomandată celor care au probleme legate de mobilitatea articulaţiilor. În compoziţia plantei este semnificativ procentul de siliciu, supranumit şi „paznicul tinereţii“. Acesta stimulează producerea de colagen, răspunzător de vigoarea ţesuturilor musculare şi de mobilitatea articulaţiilor. O cură cu coada calului combate şi pierderea densităţii osoase. Se utilizează sub formă de decoct, care se prepară din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă. În apa care fierbe, se adaugă planta, se acoperă, se lasă la foc mic 10 minute. Se strecoară, se beau 2 căni pe zi, cel puţin 3 luni.

Sfat CPF

Coada-calului se foloseşte şi sub formă de tinctură. Prepar-o din 20 g plantă uscată la 100 ml alcool dublu rafinat. Lasă la macerat 8 zile. Ia 25-30 picături de 3 ori pe zi în puţină apă, în cură de 3 luni.

Atenţie!

Cura cu coada-calului e contraindicată în litiaze renale şi edeme cardio-renale.

Coaja de salcie, aspirina naturală

E recomandată în durerile de oase pentru acţiunea antipiretică şi analgezică. O iei sub formă de decoct preparat din 2 linguri de coajă mărunţită la o cană cu apă, din care iei 5-6 linguri pe zi. O poţi consuma şi sub formă de pulbere de 3 ori pe zi, câte o jumătate de linguriţă.

Frunzele de mesteacăn şi de plop, antiinflamatoare

Frunzele de mesteacăn şi de plop ajută la eliminarea toxinelor din corp. Au acţiune antiinflamatoare şi se folosesc sub formă de ceaiuri, astfel: se face un decoct dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

Masaj de leac

Ca regulă generală, durerile osteoarticulare se calmează şi prin masarea zonelor cu probleme, cu ajutorul uleiului de tătăneasă sau de piper negru. Se mai poate folosi ulei de levănţică, de muşeţel, sovârf, ghimbir, rozmarin sau ienupăr, cu care se masează zona dureroasă sau se adaugă în apa din cadă. Atenţie! Zonele inflamate nu se masează!



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg