Leacuri contra retenţiei de apă

1 81778 original jpg jpeg

Există mai multe cauze ale retenţiei de apă în ţesuturi. Poate să fie stresul cotidian, oboseala – dar vinovate pot fi şi afecţiuni hepatice, cardiace, endocrine sau renale.

E foarte important să stabileşti mai întâi cauza retenţiei de apă, ca să ştii ce plante să foloseşti.

Decoct de coada-calului 

Conţine acid silicic şi săruri minerale, care îi dau proprietăţi remineralizante. Are acţiune antimicrobiană şi săruri de potasiu şi de aceea e folosit ca antiseptic şi diuretic în bolile renale.

Decoctul se prepară din 4-5 linguriţe de plantă mărunţită adăugate într-un litru de apă care a dat în clocot. Se fierbe totul la foc mic, 10-15 minute, se strecoară şi se bea lichidul pe parcursul zilei.

Atenţie! 

Remediile cu coada-calului nu sunt recomandate femeilor însărcinate şi nici celor care alăptează. Plante poate inhiba absorbţia vitaminei B1. Cel mai bine este ca tratamentele cu coada-calului să fie recomandate de un fitoterapeut.

Bine de ştiut! 

Pentru un efect diuretic mai mare, e recomandat maceratul la rece de coada-calului. Se poate folosi în amestec cu alte plante cu efect diuretic.

Ceai de cozi de cireşe 

Conţinutul de potasiu, de derivaţi flavonici şi de tanin recomandă cozile de cireşe pentru acţiunea lor diuretică. Ceaiul se prepară astfel: o mână de codiţe se adaugă într-un litru de apă şi se lasă la fiert 15 minute. Lichidul strecurat se bea călduţ pe parcursul zilei.

Info plus 

În combinaţie cu frunzele de merişor sau de mesteacăn, acţiunea diuretică a cozilor de cireşe creşte.

Infuzie de coada-şoricelului 

Leacurile din coada-şoricelului sunt bune pentru retenţia de apă din cauze hepatice sau cardiace.

Conţine uleiuri volatile de leac, are proprietăţi puternic antiseptice şi acţionează blând asupra ficatului. Ceaiul se prepară din 2 linguri de plantă la 2 căni de apă clocotită. Se bea pe parcursul unei zile. Poate fi folosit şi în combinaţie cu alte plante cu efect diuretic. Pentru retenţia din cauze cardiace e indicat să se folosească în combinaţie cu păducelul.

Decoct de păpădie 

E un excelent diuretic, care poate fi folosit cu succes în retenţiile de apă din cauze endocrine. Frunzele de păpădie conţin proteine, glucide, vitaminele A, B, C, şi D. Rădăcina de păpădie conţine taninuri, vitamine, acid cafeic. Păpădia stimulează secreţia biliară, normalizează circulaţia sângelui şi sporeşte cantitatea de urină în decurs de 24 de ore. Se foloseşte sub formă de infuzie sau de decoct. Pentru infuzie se foloseşte 1-2 linguriţe de plantă uscată (frunze sau flori) la o cană de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă 15 minute, după care se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile. Pentru decoct, se adaugă 1-2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită (frunze sau flori) într-o cană cu apă care începe să clocotească, se fierbe totul în continuare, la fic mic, 10 minute. Când se răceşte, se strecoară şi se bea lichidul pe parcursul unei zile.

Sfat CPF 

Frunzele tinere de păpădie pot fi consumate în salate, având un excelent efect diuretic şi de detoxificare.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg