Leacuri din natură pentru combaterea alergiilor

1 74494 original jpg jpeg

După cum bine ştii, primăvara este sezonul alergiilor. Ce poţi face ca să le ţii la distanţă? Câteva remedii te ajută să eviţi neplăcutele probleme.

Alergenii,substanţele care provoacă reacţiile alergice,pot fi prezenţi atât în mâncare,cât şi în medicamente sau în mediul înconjurător. În momentul în care corpul intră în contact cu aceştia,apar simptome specifice-iritaţii,strănut,ochii înroşiţi,umflături ale feţei. În cazurile grave,se instalează şocul anafilactic,care poate duce la stop cardiac.

Află ce îţi cauzează probleme

Primul pas,în lupta cu alergiile,este să mergi la doctor. Un set de teste va determina cu exactitate ce anume îţi provoacă simptomele neplăcute,iar în acest fel vei putea limita expunerea la factorii declanşatori.

Coacăzul negru are efect calmant

Preparatele pe bază de frunze de coacăz negru au proprietăţi antialergice şi antiinflamatoare,datorită conţinutului de antociani şi polifenoli. Şi acidul gama linoleic,conţinut de seminţele de coacăz,este bun în calmarea stărilor inflamatorii. Nu prezintă contraindicaţii iar tratamentul se face cu ajutorul ceaiurilor.  Prepară infuzia dintr-o lingură de frunze sau de fructe de coacăz negru la o cană de apă clocotită.

Citeşte şi:3 sfaturi care care înrăutăţesc simptomele alergiilor sezoniere

Ginkgo biloba blochează histamina

Bogat în flavonoide şi antioxidanţi,Ginkgo biloba combate cu succes alergiile. Querticina,o componentă regăsită în plantă,blochează producţia de histamină,substanţa cu rol important în apariţia proceselor alergice. Poţi lua suplimente alimentare cu Ginkgo Biloba,sub formă de comprimate-  până la 200 mg de zi. Atenţie,însă,planta poate provoca erupţii cutanate la persoanele mai sensibile. Consultă un fitoterapeut înainte de a începe tratamentul.

Oţetul de mere,remediu intern şi extern

Este unul dintre cele mai vechi remedii în alergie. Consumă de 3 pe zi un amestec obţinut dintr-o lingură de oţet de mere şi o cană cu apă. Poţi folosi amestecul şi extern,dacă ţi-au apărut iritaţii pe piele,aplicându-l pe zonele afectate cu ajutorul unui tampon de vată.

Uleiul de eucalipt,proprietăţi antimicrobiale

Este un remediude mare folos,căci poate trata mai multe tipuri de alergii datorită proprietăţilor sale antimicrobiale. Poate fi folosit pentru inhalaţii:pune câteva picături într-un vas cu apă fierbinte şi trage în piept aburii aromaţi. Combină-l cu ulei de cocos,şi aplică amestecul,într-o cantitate mică,în zona pieptului sau în spatele urechilor.

Citeşte şi:Ce surse din casă declanşează alergiile şi astmul

Terapia cu sare

Studiile au arătat că,dacă te confrunţi cu alergiile de sezon,e bine să-ţi petreci vacanţele pe malul mării sau al lacurilor cu apă sărată,sau să faci o terapie în salină. Când te întorci din concediu,poţi să prelungeşti efectul benefic folosind o lampă din sare de Himalaya.

Atenţie la dietă!

Există alimente cu un potenţial alergen ridicat,dar şi ingrediente care alungă simptomele neplăcute. Acizii graşi proveniţi din seminţele de in sau de cânepă ţin alergiile la distanţă. Nu uita să te hidratezi corespunzător. Evită alcoolul,fiindcă tăriile au efect diuretic,eliminând apa din organism.

Bine de ştiut!

Mucegaiul este principalul răspunzător de declanşarea alergiilor de sezon. Pentru că primăvara şi vara plouă mult iar temperaturile sunt în creştere,mucegaiul tinde să se formeze în colţurile mai puţin vizibile ale camerelor. Există o mulţime de soluţii pentru a scăpa de mucegai,dar cel mai bine e să achiziţionezi un dezumidificator ca să previi apariţia lui.

Sfat Click! pentru femei

Chiar dacă este frumos afară şi îţi doreşti să ţii în permanenţă geamul deschis,dar ai alergie la polen,ar fi indicat să aeriseşti camera dimineaţa,iar pe parcursul zilei să foloseşti aerul condiţionat,care va scădea totodată şi umiditatea aerului. Înainte de a-l folosi,asigură-te întâi că ai instalat un filtru HEPA. Acesta este un filtru de eficienţă sporită,fiindcă îndepărtează cu uşurinţă peste 90% dintre bacteriile şi particulele de praf din aer care sunt periculoase.



Recente

Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg