Leacuri eficiente cu flori de salcâm

1 69021 original jpg jpeg

Natura este cel mai bun tămăduitor. Drept dovadă, floarea de salcâm are puteri terapeutice nebănuite, putând trata şi ameliora dureri cu cauze şi intensităţi diferite. Ca să beneficiem de calităţile ei, trebuie să aflăm cum să o folosim în preparatele naturiste.

Calităţile terapeutice ale florilor de salcâm determină folosirea lor la obţinerea de numeroase preparate pentru tratarea mai multor boli – digestive,pulmonare,cât şi ale sistemului nervos. Remediile pot fi folosite de toate persoanele,neavând contraindicaţii pentru anumite vârste. Nu de puţine ori,produsele din flori de salcâm sunt folosite în afecţiuni psihosomatice,ce apar în urma unor stări sufleteşti tensionate,fiindcă au proprietatea de a linişti şi tonifia organismul.

Cum se prepară

·        Prea stresată sau cu probleme familiale sau profesionale? Ceaiul din flori de salcâm poate ameliora simptomele depresiei. Se consumă o infuzie din flori uscate (la 200 ml apă clocotită se pune o lingură de flori. Se acoperă ceaşca 5-10 minute,se strecoară şi se bea lichidul obţinut). Se bea în trei reprize pe zi,într-o cură de trei săptămâni. Şi tulburările de memorie se pot trata cu floare de salcâm.

·        Se consumă zilnic un macerat la rece din flori ţinute 2-3 zile în miere de albine. Se iau trei-cinci linguriţe zilnic.

·        Se face otinctură după cum urmează:se pun 20 de grame de flori uscate la macerat în 100 ml alcool de 40-70 de grade,10-14 zile. Din această tinctură se iau câte 10 picături,de două ori pe zi. Este eficientă în hiperaciditate gastrică,arsuri la stomac,apărute mai ales noaptea,ulcer gastric şi duodenal.

·        Se prepară o pastă din floare de salcâm astfel:se iau zece linguri de floare de salcâm uscate şi se macină. Apoi se amestecă împreună cu cinci linguriţe de miere până ce se obţine o pastă. Se consumă timp de două luni,o lingură în fiecare dimineaţă,înainte de micul-dejun,pentru a rezolva problemele de constipaţie.

·        Infuzia de flori de salcâm îndulcită cu miere din floare de salcâm,consumată la o temperatură nu prea ridicată,poate calma crizele de tuse convulsivă,dat fiind că floarea de salcâm conţine ulei volatil cu proprietăţi antitusive excelente.

Mierea de salcâm întăreşte sistemul imunitar

Medicina naturistă recomandă înlocuirea apei potabile,pe parcursul întregii zile,cu apă din flori de salcâm obţinută prin macerare. Se pune o mână de flori uscate într-un litru de apă proaspătă şi se lasă să stea cel puţin opt ore. De asemenea,mierea de salcâm este bună pentru stimularea sistemului imunitar. Nu numai că mierea de salcâm este deosebit de aromată şi are o textură catifelată,fiind astfel foarte plăcută la gust,dar are şi proprietăţi terapeutice remarcabile în cazul ulcerului gastric şi duodenal. Pentru aceste afecţiuni,se diluează mierea în puţină apă caldă şi se bea înaintea meselor principale sau seara,înainte de culcare.



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg