Leacuri simple şi de efect contra sinuzitei

1 69691 original jpg jpeg

Ai nasul înfundat şi simţi dureri cumplite de cap, mai ales în zona din spatele ochilor? E posibil să suferi din pricina sinuzitei. Din fericire, există remedii naturale, cum sunt uleiurile esenţiale, care au efect pozitiv în tratamentul afecţiunii. Descoperi mai jos şi alte leacuri.

Schimbările bruşte de temperatură determină apariţia infecţiilor virale sau bacteriene care cauzează inflamarea sinusurilor.Sinuzita,una dintre bolile cel mai des întâlnite iarna,apare şi pe fondul unor alergii sau dacă ai deviaţie de sept.

Ca să „îmblânzeşti“ simptomele sinuzitei,poţi încerca remediile naturale pe bază de plante,sare de mare,bicarbonat de sodiu,usturoi şi uleiuri esenţiale.

Dacă problema de sănătate se agravează,mergi la medic să-ţi prescrie un tratament alopat. Pot apărea complicaţii serioase,cum este meningita.

Ca să desfunzi nasul

Inhalaţiile cu uleiuri esenţiale de plante ajută mult la eliberarea sinusurilor de secreţii abundente. Le poţi face în felul următor:într-un vas se fierb doi l de apă şi,când lichidul clocoteşte,adaugi cinci-şase picături de ulei esenţial de pin,de eucalipt,de cimbru sau de lămâie.

Poţi face combinaţie din ele,dar nu pune mai mult de şase picături în doi l de apă. Ţine capul deasupra vasului aproximativ zece minute şi inspiră adânc. Ochii trebuie să fie închişi,pentru că aceste uleiuri sunt iritante.

Eliberează sinusurile de secreţii

Pentru curăţarea şi pentru desfundarea nasului este eficientă şi soluţia din sare de mare şi bicarbonat de sodiu. O poţi prepara dintr-o cană cu apă caldă,e bine să fie fiartă înainte,o jumătate de linguriţă de sare de mare şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Acest amestec poate fi păstrat în sticluţe închise ermetic şi prevăzute cu pipetă. Din lichid îţi pui cu pipeta una-două picături în fiecare nară,de trei ori pe zi,până când dispar simptomele.

Usturoiul are efect antibacterian

Un alt remediu de mare ajutor în combaterea sinuziteieste inhalaţia cu usturoi. Acesta are în compoziţie substanţa numită alicină,care are proprietăţi puternic antibacteriene.

Pune într-un litru de apă clocotită un căţel de usturoi pisat şi o lingură de oţet şi inhalează aburii cel puţin zece minute sau până se răceşte apa. Poţi folosi şi remediul pe bază de hrean,dacă simţi nevoia să-ţi desfunzi nasul.

Ţine pe frunte o pânză de bumbac în care ai pus trei linguriţe de hrean ras.

De asemena,pentru a combate secreţiile nazale,pune în fiecare nară câte o picătură de ulei de gălbenele,de două ori pe zi.



Recente

Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg
Tort cu prune si bezea  Sursa foto shutterstock 2005395161 jpg
shutterstock 2136441693 jpg
Tarta cu ciuperci si pui  Sursa foto shutterstock 1239723775 jpg
shutterstock 2051099930 jpg
Trandafirii vor fi plini de flori daca ii ingrijesti asa in septembrie  Sursa foto shutterstock 2210209051 jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Tort cu mere si merisoare  Sursa foto shutterstock 303532685 jpg
shutterstock 2402713721 jpg
YxCwpga   Imgur jpg
balsam de par xpertbeauty jpg
dietă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2266400827 jpg
clickpentrufemei ro (13) jpg
Obiceiul care imbunatateste memoria  Sursa foto shutterstock 2342429789 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
shutterstock 322113692 jpg