Leguma care face minuni iarna. Alungă răceala şi gripa şi întăreşte sistemul imunitar

1 84685 original jpg jpeg

Dă gust deosebit salatelor, graţie gustului său uşor picant, şi e folosită ca remediu tradiţional în numeroase afecţiuni. Ridichea neagră, bogată în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, ajută la întărirea imunităţii, mai ales în sezonul rece.

Sunt multe legumele care ne ajută să scăpăm de simptomele şi stările de rău atunci când ne gripăm sau răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.

Printre beneficiile consumului de ridiche neagră regăsim:

- Conţinutul mare de fibre alimentare ajută la îmbunătăţirea tractului gastrointestinal, la hidratarea intestinelor, în felul acesta eliminându-se constipaţia.

- Aceasta ajută şi la detoxifierea ficatului şi stimularea acestuia în producerea bilei.

- Un consum constant de ridiche neagră duce la creşterea rezistenţei organismului împotriva diferitelor infecţii atât intestinale cât şi ale sistemului respirator. Acest lucru este explicat prin conţinutul mare de substanţe antibacteriene pe care le conţine.

- Inclusiv hipotiroidismul poate fi ameliorat cu ajutorul compuşilor din sulf, care contribuie la menţinerea unui nivel echilibrat a secreţiei de hormoni tiroidieni.

- Sucul de ridiche neagră contribuie la calmarea tusei şi la fluidificarea secreţiilor bronhice ducând la eliminarea lor. Este foarte bună în caz de răceli sau chiar în cazul bronşitelor. Mai mult, aceasta este recomandată în răceală şi gripă. Tratează atât tusea seacă, cât şi cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor.

- Reglează tensiunea arterială. Având un conţinut bogat de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii din ridiche scad nivelul colesterolului din sânge.

- Are proprietăţi diuretice. O jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali.

- Ridichea neagră poate trata scorbutul şi rahitismul datorită conţinutului mare de vitamina C.

Sursă: doctorulzilei.ro