Lucruri pe care trebuie neapărat să le știi dacă vrei să folosești fond de ten vara

Fond de ten de vară, da sau nu? Dacă și tu faci parte din mulțimea celor care nu renunță niciodată la fondul de ten, iată câteva sfaturi utile despre cum să-l aplici în mod corect, alegând produsul cel mai potrivit pentru nevoile tenului tău pe timp de vară. Pentru un machiaj impecabil în orice moment al zilei (și al nopții).

image

Vara, datorită zilelor petrecute la plajă sau la piscină, a căldurii și a transpirației crescute, aplicarea machiajului și asigurarea faptului că acesta rămâne impecabil pe tot parcursul zilei (sau chiar și doar pentru câteva ore) poate fi foarte dificilă. La limita unei misiuni imposibile. Mai ales când vine vorba de fond de ten.

Un produs indispensabil pentru mulți, dar care are nevoie de ceva mai multă grijă decât de obicei în timpul verii. Pentru a-ți garanta un machiaj rezistent și care nu te obligă să faci retușuri mai mult sau mai puțin improvizate de ultim moment. Pe scurt, un machiaj făcut cum trebuie, la modul corect și cu produsele potrivite. Iată, așadar, tot ce trebuie să știi pentru a folosi (dacă este cazul) fondul de ten vara. La orice oră din zi sau din noapte.

Alege un fond de ten cu textura potrivită

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi să folosești fond de ten vara este că pielea are nevoi diferite în funcție de anotimp. Vara, pe măsură ce temperaturile cresc, pielea tinde să transpire mai mult. Iar acest lucru poate duce la topirea produselor cosmetice pe care le aplici pe ea, inclusiv a mult iubitului fond de ten. Creând un efect de strălucire neplăcut și împiedicând pielea să respire.

De aceea, atunci când cumperi, este o idee bună să optezi pentru un produs țintit, diferit de cel pe care îl folosești în lunile reci (da, chiar dacă este preferatul tău). Optează pentru un fond de ten de pe emag.ro cu o textură lejeră și, de preferință, cu o textură ușoară:

·         pe bază de minerale, care nu încarcă pielea și nu astupă porii. ideal pentru cele care suferă de acnee sau sunt predispuse la formarea de puncte negre;

·         fără ulei, potrivit în special pentru pielea grasă;

·         fond de ten cu un factor de protecție solară încorporat;

·         mat, excelentă pentru tenul mixt și gras, deoarece matifiază și uniformizează pielea; alege dintre formulele de tip pudră.

Ce se întâmplă dacă chiar nu vrei să schimbi fondul de ten „obișnuit”?

În cazul în care nu poți ieși din zona de confort și vrei să optezi în continuare pentru fondul de ten „obișnuit”, este o idee bună să încerci să îl luminezi puțin. Diluează-l cu o cremă hidratantă sau cu o cremă de protecție solară. Acest lucru va avea ca rezultat o formulă mai potrivită pentru temperaturile ridicate și îți va oferi un ten uniform și omogen.

Dacă se schimbă culoarea pielii, trebuie să se schimbe și fondul de ten

Poate părea banal, dar de prea multe ori, agățate de obiceiurile noastre, nu acordăm atenție unui detaliu care pentru un machiaj perfect este cu adevărat fundamental: așa cum pielea își schimbă culoarea naturală în favoarea unui bronz frumos, și fondul de ten trebuie să urmeze această schimbare. De câte ori, de fapt, în grabă sau din lipsă de atenție, nu ai luat în considerare acest aspect?

Cu siguranță de multe ori. Care este rezultatul? O diferență de culoare complet nenaturală între fața ta și restul corpului. De aceea, pentru un machiaj perfect, cu un efect super natural, este bine să iei în considerare culoarea pielii tale după expunerea la soare și să alegi o nuanță potrivită de fond de ten care să se potrivească cu tonul pielii tale (sau cel puțin să nu fie total diferită). Poate că ar trebui să-l încerci mai întâi pe o porțiune mică de piele pentru a verifica omogenitatea acestuia. Un mic truc pentru un machiaj de la adevărații make-up artiști.

Pensulă sau burete?

Există două echipe distincte: cei care preferă să folosească o pensulă pentru a aplica fondul de ten și cei care, pe de altă parte, preferă să folosească un burete. Totuși, trebuie spus că acesta din urmă face o treabă mai completă în timpul sezonului estival (și, într-adevăr, rezultatul final diferă foarte mult).

Buretele, de fapt, pe lângă faptul că este foarte comod, permite aplicarea cu precizie a fondului de ten, evitând acumularea de produs și eliminând excesul de produs. Și, în același timp, „usucă” pielea în timpul utilizării sale. În acest fel, machiajul va fi mult mai uniform, mai aerisit și mai rezistent la căldură.

Primer și fond de ten

În cele din urmă, pentru un machiaj cu adevărat impecabil și pentru a te asigura că fondul de ten își îndeplinește funcția în mod optim, este o idee bună să îl ajuți puțin aplicând în prealabil un primer. Acesta este un produs excelent pentru a controla transpirația, pentru a matifia pielea și pentru a reduce producția de sebum. Și un aliat perfect pentru a preveni topirea fondului de ten din cauza căldurii, garantând o fixare maximă pe tot parcursul zilei. Dar asta nu este tot.

Spray-ul de fixare

Asemănător cu primerul, dar aplicat ca finisaj al machiajului, spray-ul de fixare îți permite să „fixezi” fondul de ten (la fel ca un fixativ), eliminând riscul ca acesta să curgă în timpul zilei sau să își schimbe culoarea și să creeze efecte nedorite pe față.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg