Masca care tratează hiperpigmentaţia

1 73732 original jpg jpeg

Hiperpigmentarea, denumită în limbaj medical melanoză, apare atunci când producţia de melanină creşte în organism, şi care duce la apariţia de pete întunecate şi inegale pe piele. Atunci când o persoană este bolnavă pielea sa poate deveni mai închisă.

Hiperpigmentarea nu poate avea loc numai pe pielea feţei,ci afectează şi alte părţi ale corpului,cum sunt mâinile,spatele sau umerii. Producţia de melanină din organism poate fi afectată de mai mulţi factori,cum sunt:-sarcină-schimbările hormonale-expunerea excesivă la razele UV-alte probleme de sănătate

Citeşte şi:Măştile faciale care mişcorează porii

Afecţiunea pielii,melanoza,este foarte des întâlnită,de aceea există tratamente care ajută la prevenirea sau tratarea ei. Acestea au capacitatea de a întârzia sau opri înaintarea la suprafaţa pielii a producţiei de melatonină,împiedicând formarea petelor.

Dar la fel de eficiente sunt şi

pe bază de ingrediente naturale,care sunt întotdeauna recomandate pentru tratarea acestei condiţii mai devreme.

Reţeta măştii pentru pielea hiperpigmentată:   Ai nevoie de:

-5-7 linguri de seminţe de in

-1 cană de

Mod de preparare şi aplicare:

Pune seminţele de in într-o tigaie în cuptor pentru 3-4 minute până capătă o culoare închisă. Odată ce seminţele s-au copt,lasă-le să se răcească. Apoi le pui în blender şi le procesezi câteva secunde până devin o pudră fină. Acum iei cana cu iaurt,în care adaugi 2-3 linguri de pudră de seminţe de in în el şi amestecă cu o lingură.

Aplică amestecul obţinut pe zona cu pete,faţă sau corp,şi masează pentru 10-15 minute,apoi clăteşti cu apă călduţă. Pentru a trata pielea pigmentată aplică tratamentul/masca de două ori pe zi.

Citeşte şi:Reţete de măşti antiîmbătrânire cu ingrediente din bucătărie

Beneficiile seminţelor de in şi a iaurtului pe piele:

-ajută la menţinerea sub control a producţiei de sebum;

-tratează hiperpigmentarea cu eficienţă;

-ţine sub control acneea şi coşurile de pe piele;

-previne cancerul de piele;

-stimulează regenerarea de noi celule;

-are proprietăţi de albire;

-lasă pielea catifelată;

Credit foto:secom.ro