„Medicamente” din bucătărie
Unele dintre alimentele pe care le consumăm zi de zi sunt extrem de benefice pentru organism. Află care sunt produsele pe care trebuie să le mănânci în acest sezon pentru a sta departe de răceală şi gripă.
Usturoiul
Bogat în alicină,usutoriul are un puternic efect antiviral. Pentru a profita din plin de puterea acestui produs,mestecă la 3-4 ore în fiecare zi câte un căţel de usturoi sau taie-l felii şi înghite-l. De asemenea,poţi încerca o reţetă naturală de usturoi zdrobit cu miere pentru a combate simptomele răcelii şi gripei. Foloseşte usturoiul la gătit,pentru a-ţi proteja organismul de virusuri în sezonul rece.
Ceapa
Ca şi usturoiul,ceapa conţine alicină care ajută organismul să se protejeze de bolile infecţioase. Pentru a îndepărta răceala şi gripa,mănâncă ceapa în stare naturală şi nu uita să o adaugi în mâncărurile gătite.
Condimentele
Scorţişoara,nucşoara,ghimbirul şi coriandrul sunt câteva dintre condimentele din bucătărie care te scapă de efectele neplăcute ale răcelii. Bogate în antioxidanţi,acestea ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar.
Amestecă un strop de scorţişoară cu fulgii de ovăz pe care îi mănânci dimineaţa,sau adaugă nucşoară în desertul cu mere pentru a-ţi proteja organismul de infecţii.
Dacă răceala îţi dă mari bătăi de cap,apelează şi la reţetele tradiţionale indiene. Într-o cană cu apă clocotită adaugă câte o jumătate de linguriţă de scorţişoară,coriandru şi ghimbir şi vei obţine o băutură care te va ajuta să scapi mai repede de frisoane şi de febră.
Citeşte şi:
Descoperă proprietăţile miraculoase ale fructelor negre şi roşii!
Terapii alternative pentru scăderea temperaturii
Fructele de pădure
Toate fructele de pădure conţin antioxidanţi care sunt benefici în a proteja organismul de virusurile gripale. Afinele s-au dovedit a avea o concentraţie mai mare de antioxidanţi,de 40 de ori mai ridicată decât a celorlalte fructe şi legume.
Specialiştii recomandă să consumi în sezonul rece cel puţin o porţie de aproximativ 125 de grame de fructe de pădure crude zilnic. Dacă nu găseşti fructele în stare proaspătă,le poţi consuma şi de la congelator,deşi efectul acestora se va diminua din cauza procesului de îngheţare.
Supa de pui
Ideea de a mânca o porţie de supă caldă pentru a te încălzi nu este una de înlăturat,mai ales în sezonul rece. Cercetătorii susţin că supa fierbinte creşte temperatura la nivelul nasului şi al gâtului,iar în felul acesta se creează un mediu neprielnic pentru virusurile gripale,care preferă locurile reci şi uscate.
De asemenea,studiile arată că supa preparată din pui are efecte antivirale deoarece puiul conţine proteine cu efect benefic în înlăturarea virusurilor.