Muşeţelul alungă migrenele

1 81661 original jpg jpeg

Cunoscută în popor şi ca romaniţă, muşeţelul este una dintre cele mai folosite plante medicinale, cu proprietăţi antiinflamatorii, antispasmodice şi dezinfectante. Fie că faci un ceai din florile aromate, fie că prepari din ele o tinctură de leac, vei observa rapid efectele lor benefice.

Muşeţelul poate fi folosit şi pentru calmarea colicilor bebeluşului, fie singur, fie în asociere cu alte plante: fenicul, roiniţă, anason.

Te scapă de gingivită

Graţie efectului antiinflamator şi antiseptic, muşeţelul este recomandat în sângerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întâi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă.

Previne răceala şi gripa

Infuzia de muşeţel ajută la reducerea durerilor de cap, afecţiune frecventă în cazul unei răceli puternice. De asemenea, planta provoacă transpiraţie, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinaţie cu lămâie şi miere, ceaiul calmează senzaţia de usturime în gât. Prepară infuzia din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.

Contra durerilor de cap

Agitaţia nervoasă, insomnia şi migrenele pot fi tratate cu muşeţel.Ceaiul din plantă, băut seara, te ajută să te relaxezi după o zi stresantă şi să adormi mai uşor. În astfel de neplăceri, se recomandă infuzia de muşeţel preparată dintr-o linguriţă de plantă lăsată la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită. În cazul tulburărilor de somn, infuzia se bea cu o oră înainte de a merge la culcare.  

Leac pentru probleme femeieşti

Infuzia de muşeţel este recomandate şi în igiena intimă, precum şi pentru tratarea leucoreei (scurgerile vaginale). Sunt recomandate băile cu ceai, preparat din 2 linguriţe de flori la 200 ml de apă fiartă. De asemenea, planta poate fi folosită şi pentru ameliorarea durerilor asociate menstruaţiei. Ceaiul se pregăteşte din 40 g muşeţel, 30 g frunze de mentă şi 30 g rădăcină de valeriană. O lingură din acest amestec de plante se opăreşte cu o ceaşcă de apă. După răcire se strecoară, se îndulceşte şi se beau 2-3 ceaiuri pe zi.



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg