Păpădia te scapă de toxine

Una dintre cele mai valoroase plante cu acţiune terapeutică păpădia creşte din abundenţă pe marginea drumurilor şi în grădini. De la ea se folosesc florile şi rădăcina, care se prepară sub formă de ceaiuri, infuzii sau tincturi, acestea fiind un leac în bolile biliare şi renale.
Păpădia este o sursă de betacaroten,pe care organismul îl transformă în vitamina A. De asemenea,consumată în stare proaspătă,în salate,păpădia are mai multe proteine decât spanacul. Mai conţine vitamina C,esenţială pentru imunitate,fibre,potasiu,fier,calciu şi magneziu.
Un bun diuretic
Rădăcina de păpădie este unul dintre cele mai puternice diuretice naturale. Ea ajută la eliminarea apei în exces din organism prin îmbunătăţirea funcţionării sistemului renal şi astfel,odată cu apa,sunt eliminate şi unele substanţe toxice. În acelaşi timp,rădăcina de păpădie inhibă dezvoltarea microbilor din sistemul urinar.
De ce ai nevoie pentru ceai:1 linguriţă de rădăcină uscată de păpădie,250 ml de apă.
Preparare şi administrare:mărunţeşti rădăcina de plantă şi o fierbi 5 minute în apă,apoi o strecori şi o laşi la răcorit. Bei o cană pe zi,dimineaţa pe stomacul gol,10 zile. Faci pauză o lună şi reiei tratamentul dacă mai este nevoie.
Stimulează producţia de bilă
Printre multiplele beneficii ale florilor de păpădie se numără îmbunătăţirea funcţiei ficatului. Acestea împiedică depunerile de grăsime la ficat,scăzând astfel riscul apariţiei calculilor biliari. În acelaşi timp,stimulează producţia de bilă şi restabileşte nivelul de electroliţi.
De ce ai nevoie pentru infuzie:2 linguriţe flori uscate,400 ml de apă.