Planta banală care tratează bolile renale, reduce colesterolul şi te ajută să slăbeşti

1 85166 original jpg jpeg

În popor se spune că păpădia vindecă o sută de maladii. Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.

Florile de păpădie cresc peste tot, chiar şi pe marginea drumurilor poluate. În preparatele naturiste se folosesc atât florile, cât şi frunzele, tijele şi rădăcina, toate fiind recomandate în curele de detoxificare.

Începând cu luna aprilie, poţi strânge păpădie ca s-o foloseşti pentru diverse boli. Această plantă cu intensă acţiune diuretică te va ajuta să previi şi să tratezi multe probleme de sănătate.

Păpădia are proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice. 

image

Mai mult decât atat, potrivit celor mai recente studii ,rădăcina de păpădie este citotoxică pentru trei tipuri de celule canceroase, iar dacă vrei  să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată de păpădie.

Cum consumi păpădia

În China, păpădia este considerată un aliment. Ea este special cultivată pe plantaţii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri şi băuturi,medicamente care pot fi făcute din frunze suculente şi rădăcini şi, desigur, dulceaţa din flori de păpădie, care în toate timpurile a fost populară.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi şi sistem limfatic, tratează constipaţia, acneea, hepatita, reumatismul, dar şi chisturile şi diversele formaţiuni tumorale.

Reţetă de sirop de păpădie - ingrediente: 

- 400 g flori galbene de păpadie

- 4 lămâi tăiate felii

- 4 portocale felii

- 3 litri de apă

Lasă peste noapte toate ingredientele în apă, la infuzat. Apoi, adaugă 2 căni de zahăr şi lasă amestecul să dea o dată în clocot. Când compoziţia devine vâscoasă, se pune în sticle sterilizate în prealabil. Apoi folosiţi acest sirop pentru a trata răcelile, tusea, bronşita.

se face dintr-un amestec de rădăcină uscată şi frunze. În cana cu apă clocotită, adăugaţi o linguriţă din acest amestec şi lăsaţi la infuzat 5 minute, după care consumaţi-l.

image

Atenţie! În doze mari,p ăpădia poate provoca probleme ale stomacului. De aceea, cel mai bine este să respecţi indicaţiile medicului fitoterapeut când urmezi un tratament cu această plantă.

Sursă: doctorulzilei.ro



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg