Planta banală care tratează bolile renale, reduce colesterolul şi te ajută să slăbeşti

1 85166 original jpg jpeg

În popor se spune că păpădia vindecă o sută de maladii. Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.

Florile de păpădie cresc peste tot, chiar şi pe marginea drumurilor poluate. În preparatele naturiste se folosesc atât florile, cât şi frunzele, tijele şi rădăcina, toate fiind recomandate în curele de detoxificare.

Începând cu luna aprilie, poţi strânge păpădie ca s-o foloseşti pentru diverse boli. Această plantă cu intensă acţiune diuretică te va ajuta să previi şi să tratezi multe probleme de sănătate.

Păpădia are proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice. 

image

Mai mult decât atat, potrivit celor mai recente studii ,rădăcina de păpădie este citotoxică pentru trei tipuri de celule canceroase, iar dacă vrei  să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată de păpădie.

Cum consumi păpădia

În China, păpădia este considerată un aliment. Ea este special cultivată pe plantaţii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri şi băuturi,medicamente care pot fi făcute din frunze suculente şi rădăcini şi, desigur, dulceaţa din flori de păpădie, care în toate timpurile a fost populară.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi şi sistem limfatic, tratează constipaţia, acneea, hepatita, reumatismul, dar şi chisturile şi diversele formaţiuni tumorale.

Reţetă de sirop de păpădie - ingrediente: 

- 400 g flori galbene de păpadie

- 4 lămâi tăiate felii

- 4 portocale felii

- 3 litri de apă

Lasă peste noapte toate ingredientele în apă, la infuzat. Apoi, adaugă 2 căni de zahăr şi lasă amestecul să dea o dată în clocot. Când compoziţia devine vâscoasă, se pune în sticle sterilizate în prealabil. Apoi folosiţi acest sirop pentru a trata răcelile, tusea, bronşita.

se face dintr-un amestec de rădăcină uscată şi frunze. În cana cu apă clocotită, adăugaţi o linguriţă din acest amestec şi lăsaţi la infuzat 5 minute, după care consumaţi-l.

image

Atenţie! În doze mari,p ăpădia poate provoca probleme ale stomacului. De aceea, cel mai bine este să respecţi indicaţiile medicului fitoterapeut când urmezi un tratament cu această plantă.

Sursă: doctorulzilei.ro



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png