Planta banală care tratează bolile renale, reduce colesterolul şi te ajută să slăbeşti

1 85166 original jpg jpeg

În popor se spune că păpădia vindecă o sută de maladii. Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.

Florile de păpădie cresc peste tot, chiar şi pe marginea drumurilor poluate. În preparatele naturiste se folosesc atât florile, cât şi frunzele, tijele şi rădăcina, toate fiind recomandate în curele de detoxificare.

Începând cu luna aprilie, poţi strânge păpădie ca s-o foloseşti pentru diverse boli. Această plantă cu intensă acţiune diuretică te va ajuta să previi şi să tratezi multe probleme de sănătate.

Păpădia are proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice. 

image

Mai mult decât atat, potrivit celor mai recente studii ,rădăcina de păpădie este citotoxică pentru trei tipuri de celule canceroase, iar dacă vrei  să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată de păpădie.

Cum consumi păpădia

În China, păpădia este considerată un aliment. Ea este special cultivată pe plantaţii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri şi băuturi,medicamente care pot fi făcute din frunze suculente şi rădăcini şi, desigur, dulceaţa din flori de păpădie, care în toate timpurile a fost populară.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi şi sistem limfatic, tratează constipaţia, acneea, hepatita, reumatismul, dar şi chisturile şi diversele formaţiuni tumorale.

Reţetă de sirop de păpădie - ingrediente: 

- 400 g flori galbene de păpadie

- 4 lămâi tăiate felii

- 4 portocale felii

- 3 litri de apă

Lasă peste noapte toate ingredientele în apă, la infuzat. Apoi, adaugă 2 căni de zahăr şi lasă amestecul să dea o dată în clocot. Când compoziţia devine vâscoasă, se pune în sticle sterilizate în prealabil. Apoi folosiţi acest sirop pentru a trata răcelile, tusea, bronşita.

se face dintr-un amestec de rădăcină uscată şi frunze. În cana cu apă clocotită, adăugaţi o linguriţă din acest amestec şi lăsaţi la infuzat 5 minute, după care consumaţi-l.

image

Atenţie! În doze mari,p ăpădia poate provoca probleme ale stomacului. De aceea, cel mai bine este să respecţi indicaţiile medicului fitoterapeut când urmezi un tratament cu această plantă.

Sursă: doctorulzilei.ro



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg