Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială

1 77376 original jpg jpeg

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, este una dintre cele mai grave tulburări cardiovasculare din lume, punând în pericol viaţa a milioane de oameni. Apare când arterele se îngustează sau sunt obstrucţionate, ceea ce face ca presiunea arterială să crească considerabil şi să suprasolicite inima.

Ca urmare, muşchiul inimii slăbeşte şi starea de sănătate a celorlalte organe, cum sunt rinichii, pancreasul şi creierul, este compromisă. Când nu este ţinută sub control, hipertensiunea arterială creşte riscul de atac de cord, accident vascular cerebral şi alte boli care afectează stilul de viaţă.

Iată care sunt cele mai bune plante medicinale care scad tensiunea arterială:

Oregano

Oregano conţine carvacrol, o substanţă care are proprietăţi antiinflamatoare şi vasodilatatoare, care lucrează împreună pentru a regla ritmul cardiac şi fluxul sangvin prin artere, scăzând astfel hipertensiunea arterială.

Oregano are un gust delicios, deci foloseşte-l în diferite feluri de mâncare. Poţi să îţi faci şi ceai din oregano uscat.

Valeriană

Una dintre cele ami bune plante pentru scăderea tensiunii arteriale, valeriana are proprietăţi sedative, antiinflamatoare şi anticoagulante care îmbunătăţesc tensiunea arterială. Este foarte bun pentru stres şi deoarece stimulează circulaţia sângelui, restabileşte ritmul cardiac. În plus, valeriana este un tranchilizant natural, capabil să combată durerile musculare, insomnia şi depresia.

consumă 10 picături de extract de valeriană pe zi. Sau pregăteşte-ţi un ceai şi bea-l cu o oră înainte de culcare.

Lavandă

Poţi masa corpul cu ulei esenţial de lavandă – va stimula fluxul sangvin. Pe lângă faptul că este un relaxant puternic, această plantă medicinală este un vasodişatator natural care relaxează şi extinde vasele de sânge. Aplicarea externă, precum şi consumul de lavanda este una dintre cele mai bune modalităţi de a menţine stabilitatea tensiunii arteriale.

prepară-ţi ceai de lavandă şi bea de două ori pe zi. În plus, masează corpul cu ulei esenţial de lavandă de două sau de trei ori pe săptămână.



Recente

Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg