Plante pentru circulaţia sângelui. 5 remedii pentru membre reci

1 72021 original jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu senzaţia de mâini şi picioare reci, pierderea poftei de mâncare, amorţeală ori răni care se cicatrizează foarte greu, este posibil să ai probleme cu circulaţia sângelui. Întrucât această neplăcere poate duce la probleme grave de sănătate, foloseşte-te de virtuţile tămăduitoare ale plantelor medicinale. Iată 5 plante pentru circulaţia sângelui.

Indiferent că ţii un tratament naturist cu ceaiuri,decocturi,unguente sau cu diverse comprese,remediile din plante îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi n-au atât de multe efecte adverse,cum se întâmplă în cazul medicamentelor.

Plante pentru circulaţia sângelui:

1. Sulfina

Vasodilatator periferic,sulfina te scapă de senzaţia de mâini şi picioare reci,o cură cu ceaiuri pe bază de această plantă normalizând circulaţia sangvină. Pune într-o cană o lingură de sulfină uscată,peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. După 10 minute,filtrează amestecul şi bea câte 2 căni de ceai în fiecare zi,20 de zile pe lună. Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale infuziei,indicat este să urmezi tratamentul 3 luni.

2. Plante pentru circulaţia sângelui - Hibiscus

Planta are în compoziţie flavonoide şi vitamina C,substanţă care protejează sistemul circulator. Infuzia de hibiscus previne formarea cheagurilor de sânge şi fluidizează sângele. O prepari astfel:pune 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu 200 ml de apă clocotită. Lasă vasul deoparte 15 minute,după care filtrează şi consuma câte 2 căni pe zi,21 de zile. Fă pauză 2 săptămâni,apoi repetă cura.

3. Tuia

Dacă vrei să scapi de senzaţia de mâini şi picioare reci,apelează cu încredere la unguentul cu tuia. Tuia este una dintre cele mai bune plante pentru circulaţia sângelui. Pentru preparea unguentului acasă ai nevoie de:7 linguri de unt,2 linguri de tuia uscată şi mărunţită,1 linguriţă răşină,1linguriţă de miere şi 1 linguriţă de ceară de albine. Topeşte untul,apoi pune tuia,răşina şi ceara. Lasă ingredientele să stea pe foc 10 minute,amestecând continuu,după care ia vasul de pe foc. Filtrează amestecul cât e cald şi depozitează-l într-un vas din sticlă. Închide ermetic şi,când s-a răcit complet,ţine-l la frigider. Masează mâinile şi picioarele cu acest unguent,în fiecare zi,până te simţi mai bine. Crema e valabilă 3 luni.

4. Plante pentru circulaţia sângelui - Gingko biloba

În frunzele plantei se găsesc numeroşi compuşi (flavonoide) cu multiple beneficii pentru sănătate:provoacă vasodilataţie la nivelul arterelor şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină. Fitoterapeuţii recomandă o cură de 21 de zile cu infuzie (câte 2 căni pe zi) ori cu capsule (1 pe zi). Dacă optezi pentru prima variantă,prepară ceaiul dintr-o linguriţă de plantă uscată şi 1 cană de apă fierbinte. Strecoară după 7-10 minute. Fă pauză 2 săptămâni,apoi repetă tratamentul.

5. Talpa-gâştei

Folosită de sute de ani pentru efectele benefice asupra muşchiului cardiac,talpa-gâştei se numără printre plantele care ajută la pomparea sângelui către extremităţi. De folos este tinctura de talpa-gâştei,pe care o poţi prepara acasă. Pune într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere uscată de plantă,peste care toarnă 500 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Acoperă şi lasă recipientul într-un loc călduros. După 14 zile,strecoară şi pune lichidul în sticluţe mici,închise la culoare. Se administrează de 4 ori pe zi,câte 1 linguriţă diluată în jumătate de pahar cu apă.

Plante pentru circulaţia sângelui - Atenţie! Tinctura nu este recomandată bolnavilor cardiaci.

Plante pentru circulaţia sângelui - Idei Click! pentru femei

Pe lângă faptul că fluidizează sângele,infuzia de hibiscus înlocuieşte cu succes cafeaua.

Pentru ca circulaţia sangvină de la nivelul picioarelor să se îmbunătăţească,aplică pe piele cataplasme cu mălai şi hrean (2 părţi mălai şi 1 de hrean ras). Compresa se lasă peste noapte şi se ţine 3 nopţi la rând.

În cazul în care îţi simţi picioarele obosite,scufundă-le într-un lighean cu apă caldă cu sare.