Plante pentru un somn odihnitor

1 79890 original jpg jpeg

Stilul de viaţă agitat, grijile, stresul şi alimentaţia îşi pot pune amprenta asupra calităţii somnului, atât de important pentru refacerea organismului. Pentru a reuşi să te odihneşti, îţi poţi pune în dormitor plante care te ajută să dormi.

Iasomia

Mirosul său delicat are un efect de relaxare asupra corpului şi a minţii, care te va ajuta să dormi precum un bebeluş. Potrivit studiilor, s-a constatat că reduce nivelul anxietăţii şi sporeşte chiar şi activitatea din timpul zilei.

Levănţica

Te încântă cu mirosul ei minunat, reducând în acelaşi timp nivelul stresului şi al anxietăţii. Încetineşte ritmul cardiac şi îmbunătăţeşte calitatea somnului. Îţi poţi umple o pernă sau un săculeţ cu levănţică uscată sau poţi folosi chiar şi uleiul de levănţică, care difuzat în cameră te va ajuta să ai un somn odihnitor pe timpul nopţii.

Aloe vera

Deoarece emite oxigen pe timpul nopţii, aloe vera este o plantă folosită pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi implicit a somnului. Este foarte uşor de întreţinut, iar beneficiile sale au fost recunoscute şi oamenii de ştiinţă de Nasa, care o clasează pe primul loc în topul plantelor care curăţă cel mai bine aerul.

Iedera

Printre calităţile pe care le are, iedera purifică aerul şi reduce mucegaiul, de aceea este recomandată celor care se confruntă cu astmul sau alergiile.