Cum să împachetezi mai inteligent când pleci în vacanță: 7 idei

Ai multe de luat cu tine în vacanță, dar bagajul este limitat? Știm, majoritatea călătorilor au aceeași problemă, așa că îți propunem câteva măsuri pentru a împacheta mai inteligent.

image

Pleci în mult visatul concediu și deja îți derulezi în minte hainele, pantofii și accesoriile pe care le vei lua cu tine, alături de produsele de îngrijire și înfrumusețare. Ca să nu mai spunem că ai de gând să cumperi și suveniruri de la destinație pentru tine și cei dragi, care și acestea vor avea nevoie de loc în valiză.

Citește Cele mai proaste decizii pe care le poţi lua în vacanţă şi în timpul pregătirilor pentru plecare

Așadar, mai ales dacă pleci cu avionul și numărul de bagaje este limitat, e important să fii cât mai eficientă în ce privește spațiul pentru a reuși să strecori cât mai multe în cât mai puțin. Iată câteva idei pe care le-am testat și noi și chiar am observat diferența!

1. Alege haine ușor de asortat, astfel încât să poți crea mai multe combinații cu mai puține piese (spre exemplu, o pereche de pantaloni scurți negri poate fi purtată foarte bine cu o mulțime de tricouri și bluze în culori diverse). Rulează bine hainele precum bluzele, tricourile și pantalonii pentru a economisi spațiu, dar și pentru a evita cutele.

2. Învelește hainele fragile în alte articole mai rezistente pentru a le proteja. La fel, vezi ce obiecte se potrivesc introduse în altele, pentru a salva spațiu (de exemplu, dacă ai în bagaj o pereche de pantofi, poți pune și câte un tricou rulat în fiecare pantof sau săculețul cu bijuterii sau câteva perechi de șosete).

3. Vezi dacă în geanta ta de voiaj pot fi puse cuburi organizatoare special pentru călătorii; având bagajul astfel împărțit în mai multe zone, vei ști exact unde se află fiecare categorie de obiecte.

Vezi și Zodiile care îți vor strica vacanța. De ce să nu pleci cu ele în călătorie

4. Folosește pungi mai groase sau alte organizatoare cu fermoar pentru a-ți ambala hainele sau alte articole și apoi scoate aerul din ele, astfel încât să economisești spațiu. Aceasta este o modalitate excelentă de a reduce volumul hainelor, dar și (la întoarcere) de a separa hainele curate de cele murdare.

5. Pune articolele mai grele și mai voluminoase în partea de jos a bagajului, aproape de roți. Apoi adaugă straturi mai subțiri de haine sau alte articole peste ele. Această metodă ajută la distribuirea uniformă a greutății și la evitarea comprimării articolelor fragile.

6. Umple spațiile goale din bagaj cu obiecte mici, cum ar fi șosete, curele rulate, punguța cu lenjerie intimă etc., pentru a folosi spațiul în mod cât mai inteligent.

7. Împachetează obiectele de care știi că vei avea nevoie pe parcursul călătoriei în partea de sus a bagajului sau într-un compartiment separat, ca să nu te apuci să cauți prin întregul bagaj de fiecare dată când ai nevoie de ceva.