Produsele pe care nu trebuie să le arunci după depăşirea datei de expirare

Există o mulțime de lucruri în casa ta cu date de expirare care nu trebuie luate ca atare. Dacă ştii care sunt acestea, vei economisi bani buni şi vei proteja planeta. Află care sunt produsele ale căror date de expirare pot fi ignorate!

1 cumparaturi jpg jpeg

Sunt două feluri de oameni: cei care urmăresc cu atenţie termenele de valabilitate ale produselor pe care le cumpără şi le respectă cu religiozitate şi cei pentru care aceste datele de expirare sunt simple sugestii pe care le trec cu vederea. Un produs pe care ar fi bine să-l consumi chiar dacă a depăşit termenul de valabilitate este sarea. Aceasta nu are o dată de expirare propriu-zisă, dar, dacă are condimente sau coloranţi se poate deteriora în timp. În schimb, sarea de masă simplă sau sarea de mare poate să fie folosită ani în şir, chiar până la 5 ani sau mai mult.

Legumele congelate, în pungi sigilate au termen de valabilitate prelungit

Reţină că numai pachetele nedesfăcute de legume congelate pot fi consumate chiar şi până la 10 luni după depăşirea datei de expirare notate pe ambalaj! Dacăo pungă de legume a fost deschisă, conținutul este expus microorganismelor care strică alimentele. Temperatura foarte scăzută din congelator nu permite dezvoltarea microorganismelor.

Orezul rezistă mult într-un recipient bine închis

Orezul alb negătit este un ingredient procesat și rafinat care poate dura fi bun până la șase luni după depăşirea termenului de valabilitate dacă este păstrat într-un recipient închis ermetic”.

Sosul de soia îşi pierde aroma în timp

Dacă îţi place sosul de soia, nu trebuie să-l arunci imediat ce a ajuns la data de expirare. Poate fi consumat timp de doi sau chiar trei ani după aceea, cu toate că este posibil să-şi piardă aroma în timp. Sosul rezistă deoarece este realizat printr-un proces de fermentație și are o concentrație mare de sodiu. Rezistă mult timp dacă este păstrat într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui.

Atenţie!

Pasta de dinţi poate fi folosită chiar dacă a trecut data de expirare trecută pe tub, dar devine mai puţin eficientă în prevenirea cariilor dentare.

Produsele de machiaj nedesfăcute pot fi folosite după depăşirea termenului de valabilitate

Dacă sunt păstrate în condiții bune, produsele de machiaj pot fi utilizate mult timp după trecerea datei de expirare, după cum indică Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Fondul de ten nedeschis poate fi bun şi la câțiva ani după depăşirea termenului de valabilitate, dar odată ce este desfăcut, trebuie folosit doar pe parcursul următorului an, dar nu mai mult de atât. Lacul de unghii se va usca odată cu trecerea timpului, dar poate fi aplicat fără griji până atunci.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg