Remedii contra căderii părului
E natural să-ţi cadă zilnic câteva fir de păr. Însă, dacă simţi că părul s-a subţiat, este casant şi la baie pierzi cu mult mai multe fire decât de obicei, înseamnă că trebuie să iei măsuri. Amestecurile din plante te pot ajuta să controlezi căderea părului.
Până vor descoperi cercetătorii o pilulă cu puteri miraculoare care să stopeze căderea părului şi să stimuleze creşterea lui în timp record,poţi încerca următoarele remedii naturiste. Acestea pot combate factorii care atacă sănătatea podoabei capilare. Pe lângă produsele cosmetice nepotrivite sau încărcate de substanţe periculoase,cum sunt parabenii,şi unele obiceiuri de zi cu zi pot declanşa căderea părului. Printre acestea se numără stresul şi emoţiile negative,o dietă săracă în nutrimenţi,vopsitul des,tratamentele termice şi igiena precară.
Brusturele întăreşte firul de păr
Decoctul din brusture are efecte binefăcătoare asupra sănătăţii podoabei capilare. Când observi că părul îţi cade masiv,încearcă amestecul din trei linguri de rădăcină de brusture şi o jumătate de litru de apă. Decoctul se fierbe aproximativ 30 de minute,se răceşte,apoi se aplică pe scalp. Masează pielea uşor,de două ori pe zi,fără a clăti.
Infuzia de nuc previne apariţia calviţiei
În multe cazuri,pierderea masivă a părului este generată de seboree – excesul de secreţie a glandelor sebacee. Nucul şi muşeţelul,separate sau combinate,curăţă foarte bine pielea scalpului şi previn apariţia seboreei. Poţi face din aceste plante infuzii cu care să îţi clăteşti părul după şamponare. Pentru a le prepara ai nevoie de o jumătate de kg de frunze uscate de nuc sau de 100 g flori de muşeţel la un litru de apă clocotită,care se lasă deoparte în jur de 10 minute. Dacă ai părul închis la culoare,e bine să foloseşti infuzia de nuc,iar dacă eşti blondă,amestecul de muşeţel,pentru că are proprietăţi delicate de decolorare a părului.
Propolisul hrăneşte rădăcina
Produsele stupului sunt de ajutor în nenumărate afecţiuni şi pot avea efecte pozitive şi când vine vorba despre căderea părului. Cu unguent de propolis masezi două-trei minute zona afectată de calviţie sau până este absorbit de piele. Pentru rezultate optime,urmează acest tratament aproximativ o jumătate de an. De asemenea,poţi lua polen în fiecare dimineaţă,pe nemâncate,câteva săptămâni. Acesta hrăneşte rădăcinile firelor de păr şi stimulează creşterea lor.
Mesteacănul are efect de regenerare
Infuzia din această plantă are efecte regenerante asupra podoabei capilare. O poţi prepara din două-trei linguri de frunze uscate de mesteacăn la o jumătate de litru de apă. Când dă în clocot,ia amestecul de pe foc şi lasă-l deoparte aproximativ 10 minute,să se combine substanţele active.
Idei Click! pentru Femei
- Tunde vârfurile. De obicei,dacă este sănătos,părul creşte un centimetru pe lună. Când este degradat,creşterea este mai lentă.
- Când faci duş,cu buricele degetelor masează încet scalpul,apoi energic,ca să stimulezi circulaţia sângelui care hrăneşte rădăcina firului de păr.
- Evită tratamentele termice. Placa de întins părul,ondulatorul şi altele asemănătoare,care promit păr ca în reclame,sunt principalele vinovate pentru apariţia firelor tocite.
- Opreşte căderea părului şi un remediu cu bere. Seara,când ştii că nu mai ieşi din casă,toarnă 60 ml de bere pe păr,lasă să acţioneze câteva minute şi apoi spală-te cu şampon.
- După ce te speli pe cap,clăteşte-te cu oţet de mere. Acesta conţine vitamine,minerale şi microelemente necesare creşterii părului.