Remedii naturale pentru detoxificarea sângelui şi ficatului

Organismul ne clocoteşte de deşeuri pe care se străduieşte, gâfâind, să le lepede. E cazul să facem ceva. O curăţenie mare, la fel ca în casă, pentru a dinamiza circulaţia sângelui şi a ne oxigena.
Şi nu e vorba doar de hipertensiune,de atacul de cord sau de un accident vascular cerebral. Din cauza înfundării vaselor de sânge suferă la fel de mult şi picioarele.
Mergând pe stradă,simţim dureri insuportabile la muşchii pulpelor. După o scurtă pauză,durerea cedează,dar apoi începe să se repete mai des,coboară mai jos şi încep să ne amorţească tălpile. Îngustarea vaselor de sânge de la picioare degradează alimentarea ţesutului muscular,care transmite semnale sub formă de durere. Ca să preveniţi afectarea arterelor,începeţi obligatoriu curăţarea vaselor sanguine. Rezultatele sunt spectaculoase:ele devin elastice,provoacă întinerirea întregului corp,se îmbunătăţesc vederea şi auzul,starea tractului gastro-intestinal,a plămânilor,a nasului şi a sinusurilor,scade riscul accidentului vascular-cerebral.
Începeţi cu ficatul
Starea vaselor de sânge depinde de starea ficatului,de aceea,se recomandă,vreme de 5-7 zile,o cură de ierburi cu efect colagog. Puteţi alege una din variantele următoare:
Tinctură de păpădie– este o reţetă foarte utilă,datorită multiplelor sale efecte radicale. E bine s-o aveţi mereu la îndemână. Se iau 4-5 rădăcini şi 4-5 frunze de păpădie,se toacă mărunt şi se macerează în 0,5 l ţuică,timp de 7 zile,la răcoare şi întuneric. Periodic se agită. Apoi se strecoară şi se păstrează în frigider. Se bea tinctura strecurată,de 3 ori pe zi,câte 25 picături,cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 2-4 luni,în funcţie de starea vaselor. De regulă,se prepară un litru de tinctură. Cura se face câte o lună,cu pauză de 7 zile.
Tinctură de floarea-soarelui– Se amestecă o frunză tocată,petalele de la o pălărie de floarea-soarelui şi o mână de seminţe curăţate şi râşnite. Se macerează totul în 500 ml ţuică. Se administrează ca în reţeta precedentă,timp de 3-4 luni,cu pauze.
Usturoi şi lămâie– 2 lămâi se spală cu apă clocotită,se taie,se curăţă de seminţe şi se dau prin maşina de tocat,cu tot cu coajă. Se curăţă şi se toacă 2 căpăţâni de usturoi,se amestecă cu lămâia şi cu 500 g miere de albine. Borcanul cu amestec se ţine la frigider. Se mănâncă câte o linguriţă,dimineaţa şi seara,înainte de masă. Concomitent cu curăţarea vaselor,este o profilaxie eficientă pentru deficitul de vitamine din timpul iernii,atunci când organismul are nevoie de sprijin pentru a consolida sistemul imunitar slăbit.
Amestecuri de plante
1. Se amestecă câte 6 linguri de podbal,sunătoare şi fructe de măceş,câte 3 linguri de talpa-gâştii,seminţe de mărar şi frunze de fragi. Se ia o lingură din acest amestec şi se infuzează în 250 ml de apă fierbinte,timp de 40 minute. Infuzia strecurată se bea în 3 reprize,înainte de mese,în cure de 27 zile,cu pauze de 7 zile.
2. Se amestecă câte 6 linguri de mentă,sunătoare şi coada-calului,3 linguri rădăcină de păpădie,4 linguri frunze de sălcioară şi câte 2 linguri de păducel şi scoruş de munte. Se prepară ceaiul ca în reţeta precedentă. (Sunătoarea nu e recomandată persoanelor cu tensiune arterială crescută.)
Remediile pentru curăţarea vaselor de sânge le găseşti AICI.