Remedii naturale pentru retenţia de fluide

1 76973 original jpg jpeg

După cum sugerează şi numele, retenţia de fluide este o acumulare de substanţe în diferite ţesuturi ale corpului, care provin în general din ceea ce consumăm în fiecare zi. În timp ce fluidele sunt dificil de eliminat, se pare că există câteva remedii naturale care oferă rezultatele dorite.

Ce cauzează retenţia de fluide:

Când organismul nu reuşeşte să elimine excesul de fluide prin sistemul excretor, ele sunt reţinute. Aşadar, retenţia de lichide este cauzată de dezechilibrul de reglementare care controlează trecerea substanţelor în organism. De asemenea, retenţia poate fi influenţată de:

-    Sarcină

-    Afecţiuni ale rinichilor

-    Probleme hepatice

-    Menopauză

-    Probleme digestive

-    Obezitate

-    Stilul de viaţă sedentar

Retenţia de lichide nu este o boală în sine, ci face ea poate fi simptomul altora. Totuşi, este important să ştii că are propriile simptome, şi anume:

-    Oboseală sau slăbiciune

-    Senzaţie de greutate (mai ales la nivelul picioarelor)

-    Umflarea extremităţilor inferioare

-    Inflamaţia abdomenului

Remedii naturale împotriva retenţiei de lichide

Deşi există multe tratamente medicamentoase pentru retenţia de lichide, este bine să optezi pentru unul pe bază de plante, dar şi alte metode alternative.

Bea mai multă apă

Hidratarea este importantă pentru corpul, chiar şi când suferi de retenţie de lichide. Deşi pare contradictoriu, trebuie să bei şi mai multă apă dacă suferi de retenţie de lichide. În caz contrar, substanţele vor fi stocate în organism pentru o perioadă mai lungă de timp. Este recomandat să bei apă în fiecare oră.

Bea ceai verde

Alimentele şi băuturile care au efect diuretic sunt alternativele ideale pentru oamenii care suferă de retenţia de lichide, iar ceaiul verde este unul dintre ele. Pe lângă faptul că este diuretic, ceaiul verde are proprietăţi de curăţare, eliminând toxinele acumulate. Bea în fiecare zi ceai verde, cel puţin de trei ori pe săptămână. Este recomandat să-l prepari şi să-l bei imediat.

Mănâncă ananas

Ananasul este un fruct delicios şi suculent, preferat de foarte mulţi oameni. Ananasul este sursă bogată de substanţe nutritive, printre care şi bromelaină, o enzimă care stimulează circulaţia sangvină. În plus, ananasul are efect diuretic şi conţine o cantitate mare de apă, ceea ce înseamnă că previne şi combate retenţia de fluide.

Credit foto: www.steptohealth.com