Remedii naturale pentru sforăit
Sforăitul poate fi cauzat de o obstrucţie sau de alte dificultăţi respiratorii, care poate fi sporadic sau permanent. Însă, pentru unii oameni este o problemă cronică şi un simptom al apneei de somn. În plus, sforăitul este astăzi una dintre cele mai comune tulburări ale somnului în întreaga lume.
Sforăitul nu este un simptom al unei probleme serioase, dar el poate afecta calitatea somnului, afectându-te pe tine şi pe persoana de lângă tine, dacă este cazul. Dacă până nu demult problema putea fi rezolvată prin izolarea persoanei în cauză în altă cameră, acum există mai multe remedii naturale. Ingredientele naturale relaxează căile aeriere superioare, ţinând sub control zgomotul emis.
Cele mai bune remedii pentru sforăit sunt:
Eucalipt şi mentă
Frunzele uscate de mentă şi de eucalipt au proprietăţi antiinflamatoare şi expectorante. Ele îmbunătăţesc respiraţia şi ţin sub control sforăitul.
Ai nevoie de:
- 2 linguri frunze de eucalipt
- 2 linguri mentă uscată
- 3 cană apă
Mod de preparare:
Pune apa într-un ibric la fiert. Adaugă frunzele de mentă şi de eucalipt în ea, lasă-le 5 minute şi apoi ia vasul de pe foc. Acoperă-l cu un prosop, după care inhalează aburul 3-5 minute. Repetă tratamentul în fiecare seară, înainte de culcare, mai ales dacă suferi de infecţii respiratorii.
Frunze de zmeur şi miere
Frunzele de zmeruă împreună cu mierea formează un remediu cu proprietăţi antibacteriene, care este excelent pentru relaxarea căilor respiratorii. Poate fi folosit când suferi de iritaţie sau sforăit.
Ai nevoie de:
- 250 ml apă
- 5 frunze de zmeur
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Pune apa la fiert într-un ibric. Adaugă frunzele de zmeur când începe să fiarbă. Lasă-le să facă infuzie 10 minute, strecoară băutura şi adaugă mierea. Amestecă în ceai cu o lingură. Fă gargară cu ceaiul înainte de culcar, ţinându-l în gură 2-3 minute.