Remedii pentru alergiile de primăvară

Mai este puţin şi vine primăvara! Pentru mulţi dintre noi este o veste bună, dar nu şi pentru cei care suferă de alergii. Alergia este o reacţie inflamatoare anormală a organismului faţă de anumite substanţe din aer numite alergeni. Ea se manifestă prin strănut, ochi roşii şi înlăcrimaţi, senzaţie de mâncărime. Pentru că alergiile sunt frecvente în această perioadă a anului, iată câteva remedii naturale:
Mentă
Menta acţionează ca un decongestionant şi ameliorează simptomele alergiei. În plus, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antioxidante şi antibacteriene, este inhibată reacţia organismului la alergeni.
Pune la fiert 250 ml apă. Adaugă o lingură de mentă uscată când apa fierbe, după care îndepărtează ibricul şi acoperă-l cu o farfurie. Lasă-l să facă infuzie 5 minute. Strecoară ceaiul şi apoi toarnă-l în ceaşcă. Se bea imediat.
Ceaiul de mentă este recomandat spre consum dimineaţa sau seara.
Oţet de cidru de mere
Oţetul de cidru de mere are proprietăţi antibiotice şi antihistaminice, care sunt foarte eficiente în tratarea alergiilor de primăvară.
Pune într-un pahar cu apă (caldă) o lingură de oţet de cidru de mere, 1 lingură de suc de lămâie şi o jumătate de lingură de miere. Amestecă bine cu o lingură. Bea băutura naturală obţinută pe parcursul întregii zile.
Urzică
Primăvara găsim în pieţe urzică. Aceasta este foarte bună în ameliorarea simptomelor alergiei, deoarece are proprietăţi antihistaminice şi este foarte sănătoasă.
Pune la fiert într-un ibric 250 ml apă. Adaugă câteva fire de urzică uscată când aceasta fierbe. Strecoară băutura şi las-o să se răcească. Toarnă ceaiul de urzică într-o ceaşcă, îndulceşte-l cu o lingură de miere şi bea-l pe parcursul zilei.
Usturoi
Usturoiul are proprietăţi antibiotice şi antivirale, plus că întăreşte sistemul imunitar, ţinând sub control alergia de care suferi.
Mănâncă usturoi crud în fiecare zi. De asemenea, îl poţi folosi în mâncare.
Lămâie (suc)
Sursă de antioxidanţi şi vitamina C, lămâia ar trebui consumată de persoanele care se confruntă cu alergie primăvara.
Pune într-un pahar cu apă caldă vreo 5 linguri de suc de lămâie (proaspăt stors). Se bea dimineaţa.
Ulei esenţial de eucalipt
Uleiul esenţial de eucalipt este sursă de proprietăţi antiinflamatoare, decongestionante, antiseptice şi antibacteriene. Toate acestea ajută la combaterea simptomelor alergiilor.
Pune în mână două-trei picături de ulei esenţial de eucalipt şi masează cu el pielea gâtului şi a pieptului.