Remedii pentru combaterea îmbătrânirii premature

1 76580 original jpg jpeg

Pielea se menţine tânără datorită elasticităţii şi colagenului. Însă, cu timpul, producţia acestor două proteine scade. Îmbătrânirea este un proces inevitabil, dar el poate să apară mai devreme sau mai târziu. Important este că îl putem încetini cu ajutorul remediilor naturale.

Iată care sunt principalele semnele ale îmbătrânirii premature şi cum le poţi combate:

Linii fine

Liniile fine care se formează în colţurile ochilor sunt primele semne ale îmbătrânirii. De obicei, ele încep să apară pe la 25 de ani şi devin proeminente odată cu înaintarea în vârstă. Pe măsură de producţia de colagen şi elastină scade, pielea moale şi sensibilă din jurul ochilor tinde să dezvolte mai repede liniile mici. Expunerea îndelungată la soare este un factor major care contribuie la apariţia acestor linii fine, dar şi fumatul, încruntarea şi frigul.

Masează uşor pielea din jurul ochilor cu ulei de vitamina E, câteva minute, de două ori pe zi. Dacă nu ai capsule uleioase de vitamina E, poţi folosi gel de aloe vera. Aplică-l şi masează pielea în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Riduri

Ridurile încep să apară după 30 de ani. Ele se dezvoltă pe faţă, gât, spatele mâinilor şi partea superioară a antebraţelor. Pe măsură ce producţia de elastină şi colagen scade, pielea îşi pierde fermitatea, netezimea şi frumuseţea.

Masează zilnic pielea afectată cu ulei cald de măsline sau de nucă de cocos. În plus, poţi aplica o mască pe care o prepari dintr-o banană coaptă, jumătate de papaia şi jumătate de avocado. Aplică pasta obţinută pe faţă, las-o să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Piele uscată

Pielea hidratată poate deveni uscată şi aspră. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră nu mai produce o cantitate mare de uleiuri naturale, ele fiind cele care menţin pielea catifelată. În plus, rata de reînnoire a celulelor pielii scade. Pe lângă îmbătrânirea, deshidratarea, expunerea la soare, utilizarea excesivă a săpunului, aerul uscat, băile fierbinţi, fumatul şi stresul contribuie, de asemenea, la uscarea tegumentului.

Cum poţi preveni uscarea pielii: Cu aproximativ 30 de minute înainte de duş, masează pielea cu ulei de măsline. Apoi, după duş, aplică o loţiune de corp hidratantă.

Pete şi piele decolorată

Pielea decolorată sau hiperpigmentarea poate rezulta din cauza mai multor factori, iar vârsta este unul dintre ei. Excesul de producţie de melanină, care poate apărea din cauza modificărilor hormonale ale corpului, poate schimba culoarea pielii pe faţă, pe braţe, pe spate şi pe mâini.

Stoarce o lămâie, apoi cufundă o dischetă demachiantă în suc şi aplică pe zonele afectate. Lasă-l să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă de două ori pe zi. La fel de eficient este şi gelul de aloe vera.

Credit foto: www.thebeautyinsiders.com