Remedii pentru petele cauzate de vârstă

1 78441 original jpg jpeg

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde din fermitate şi elasticitate din cauza producţiei scăzute de colagen. Şi pe lângă liniile fine şi ridurile care devin vizibile pe faţă, ne confruntăm şi cu pete maronii, care apar pe faţă şi mâini. Crezi că pot fi aceste pete estompate?

Petele apar în general la persoanele care se expun excesiv la soare, ele nu sunt periculoase, dar, cu toate acestea te pot face să pari mai bătrână. Petele pot fi prevenite prin alimentaţie, dar şi prin remedii naturale.

Iată câteva remedii naturale care te ajută să estompezi petele:

Lămâia

Acidul citric prezent în lămâie acţionează ca un agent de înălbire pe piele. În plus, scade nivelul pigmentar de melanină din piele, lăsând-o radiantă.

Important: Nu trebuie să ieşi din casă şi să te expui la soare după ce ai aplicat remediul – pielea se poate închide şi mai tare la culoare. În plus, dacă ai tenul sensibil, lămâia poate cauza iritaţie şi roşeaţă. Din acest motiv trebuie combinat sucul de lămâie cu apă de trandafiri.

Taie două felii de lămâie şi aplică sucul obţinut de la ele pe zonele afectate de pete. Lasă-l să acţioneze 10 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Pentru cele mai bune rezultate, repetă tratamentul natural până petele dispar.

Aloe vera

Aloe vera hidratează pielea, are proprietăţi antiinflamatoare şi ameliorează simptomele mai multor probleme dermatologice, inclusiv petele lăsate de vârstă.

Ia o frunză de aloe vera, spală, apoi tai-o pe jumătate şi scoate cu o lingură gelul, pe care-l aplici direct pe zonele afectate de petele maronii. Lasă-l să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe zi.

Iaurt

Iaurtul este sursă importantă de acid lactic – elimină celulele moarte ale pielii şi petele.

Aplică iaurt rece direct pe zona afectată de pete. Lasă-l să acţioneze 30 de minute sau până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul zilnic.

Alte ingrediente care au capacitatea de a estompa petele maronii de pe piele sunt:

-    Uleiul de ricin

-    Roşia

-    Ceapa

-    Papaia

-    Smântâna

-    Oţetul de cidru de mere