Roşiile combat cancerul la stomac
Printre cele mai cunoscute legume, roşiile sunt extrem de benefice pentru organism. Un nou studiu efectuat în Italia arată că datorită proprietăţilor lor, ele inhibă celulele canceroase de la nivelul stomacului.
Bogate în vitamine şi antioxidanţi
Cu un conţinut ridicat de vitamine şi antioxidanţi,roşiilese numără printre legumele care nu trebuie să lipsească din dietă,cu atât mai mult când oferta este una bogată. Dintre vitaminele conţinute de roşii,vitamina C,A,B (B1,B2,B5,B6),E şi K sunt în cantităţi semnificative. În plus,tomatele fac parte din legumele care conţin o cantitate mare de betacaroten (pigmentul care dă culoare legumei) şi licopen,substanţă care joacă un rol important în prevenirea mai multor tipuri de cancer (mamar,de prostată,plămâni sau piele),dar şi a problemelor cardiovasculare.
Rol protector asupra stomacului
Ultimele studii efectuate asupra roşiilor arată că ele ar putea încetini dezvoltarea canceruluide stomac,însă ar trebui să fie consumate întregi,susţin oamenii de ştiinţă italieni. Autoarea studiului,Daniela Barone,de la Institutul de Oncologie din Mercogliano susţine că efectele benefice ale roşiilor nu sunt legate de o substanţă anume,cum ar fi licopenul pe care îl conţin,ci de toate substanţele care acţionează simultan în prevenirea cancerului la stomac. „Efectul lor antitumoral nu pare să fie legat de componente specifice,cum ar fi licopenul,ci mai degrabă sugerează că tomatele ar trebui să fie luate în considerare în întregimea lor”,citează Dailymail.
Previn şi tratează cancerul
Cercetătorii din Italia au descoperit că extractele din două soiuri de roşii,San Marzano şi Corbarino,au blocat creşterea celulelor canceroase la stomac şi au atenuat caracteristicile lor maligne. Descoperirea va oferi posibilitatea realizării unor cercetări cu privire la modalitatea de prevenire a cancerului de stomac,precum şi modul în care pot fi folosite dietele în sprijinul tratamentelor normale.
Citeşte şi Aşa îţi întăreşti ficatul în doar câţiva paşi
Sfaturi pentru păstrarea roşiilor
Pentru consum imdiat,cumpără cantităţi mai mici de roşii şi păstrează-le la temperatura camerei. Frigul din frigider poate degrada aroma lor. Evită să le pui lângă surse de căldură sau de lumină puternică (lângă ferestre). În sezonul rece, le poţi păstra sub formă de suc de roşii,roşii uscate în ulei sau în suc propriu.
Citeşte şi Beneficiile alimentelor cu soia