Scapă de mirosul corporal neplăcut cu ajutorul acestor metode!

Mirosul corporal neplăcut afectează calitatea vieții, iar dacă te confrunți cu această problemă, îți spunem ce te ajută să scapi de ea. De la igienă, la alimentație, multe lucruri pe care le faci sunt importante! 

image

O persoană care se confruntă cu un miros corporal neplăcut poate avea o stimă de sine redusă, iar viața socială îi poate fi afectată. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare toate metodele pentru a scăpa de această corvoadă! În primă fază, cel mai important este sfatul unui medic, deoarece mirosul corporal neplăcut poate fi un semn al unor probleme de sănătate, cum sunt infecțiile bacteriene. În plus, pe lângă tratament, schimbarea unor obiceiuri în stilul de viață vor fi de folos. 

Citește și: De ce este bine să îți speli tălpile cu apă și oțet. Trei beneficii importante! 

  1. Limitează consumul de carne roșie - Alimentația are o mare contribuție și nu doar ceapa sau usturoiul influențează mirosul corporal. Carnea roșie conține mulți acizi grași, iar dacă organismul nu descompune toate aceste substanțe, rezultă un miros neplăcut. 
  2. Evită cruciferele - Broccoli, varza, conopida sau varza de Bruxelles pot provoca un miros neplăcut, deoarece au în compoziție sulf, iar dacă această substanță interacționează cu bacteriile care trăiesc la suprafața pielii, rezultă această problemă.
  3. Încearcă să reduci cantitatea de ouă și lapte - Ouăle și laptele conțin trimetilamină, o substanță pe care corpul nu este capabil să o proceseze pe deplin și care poate fi excretată prin pori, lăsând un miros de mucegai. 
  4. Consumă cafea în cantități mici sau deloc - Corpul începe să emită un miros neplăcut când bacteriile de pe suprafața pielii intră în contact cu transpirația. Băuturile care conțin cofeina (cafea, ceai și băuturi energizante) stimulează glandele sudoripare, ceea ce înseamnă că organismul produce mai mult lichid, fiind șanse să te confrunți cu miros de transpirație. 
  5. Bea mai multă apă - Apa inhibă deshidratarea, așa că este recomandat să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Poți pune în apă mentă sau lămâie. 
  6. Spală hainele pe dos - Uneori, mirosul urât poate să provină din haine, iar dacă detergentul nu combate toate substanțele care conțin mirosuri neplăcute, este bine să speli hainele pe dos. Dacă obiectele tale vestimentare miros urât, pune-le înainte de spălare la înmuiat într-o soluție formată din 1:1 apă și oțet. 
  7. Pune hainele pe umeraș - Împachetarea hainelor inhibă circulația aerului, așa că este mai bine să le așezi pe umerașe și să lași un spațiu mic între ele.  
  8. Dormi mai mult - Dacă ești nervoasă, stresată sau dacă nu ai dormit bine, mirosul corporal devine neplăcut. Așa că ai grijă de aceste aspecte, în special de cele 8 ore de somn, pe noapte, care combate stările de stres și proasta dispoziție!  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg