Sfaturi să-ţi reduci colesterolul fără medicamente (P)

1 73206 original jpg jpeg

Schimbările în stilul de viaţă sunt esenţiale pentru scăderea nivelului de colesterol, fără să apelezi la medicamente. Nu este suficient să îţi schimbi numai dieta, ci să renunţi şi la unele vicii. Odată cu prezenţa unor factor de risc agravanţi precum hipertensiunea, un istoric familiar sau chiar diabetul, trebuie să acorzi o importanţă maximă menţinerii sănătăţii tale.

Spune adio fumatului

Substanţele din fumul de ţigară contribuie la creşterea valorilor de colesterol „rău“ din organism şi scad nivelul colesterolului „bun“. Dacă renunţi la acest viciu,nivelul celor două tipuri de colesterol se reechilibrează în câteva săptămâni. Totodată,fumatul poate favoriza acumularea de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge şi apariţia unor accidente cardiovasculare.  

Renunţă la mâncărurile nesănătoase

Alimentaţia are un rol important în creşterea nivelului de colesterol total şi a celui de

. Evită consumul de alimente de tip fast-food (bogate în grăsimi saturate) şi pe cele procesate industrial,prăjelile,care pot contribui la creşterea nivelului de colesterol „rău“.

Fă mişcare

Sedentarismul poate conduce la un nivel ridicat al colesterolului total şi al celui „rău“. Acest lucru se întâmplă pentru că grăsimile se acumulează în corp,în lipsa mişcării. Sunt suficiente 30 de minute de exerciţii fizice,în fiecare zi. De exemplu,poţi urca pe scări în loc să foloseşti liftul sau mergi pe jos,în loc să iei autobuzul,câteva staţii.

Scapă de kilogramele în exces

Persoanele supraponderale şi cele obeze au un risc crescut de a avea

. De aceea,este important să îţi faci un program care să te ajute să pierzi în greutate. Studiile au arătat că dacă slăbeşti 5-10% din greutatea totală vei reduce nivelul de colesterol.

Ia calciu 

Este important să ai un aport suficient de calciu,magneziu,sodiu şi potasiu în organism. De aceea,consumă în fiecare zi lactate (cu conţinut redus de grasime),dar şi fructe şi legume proaspete,ca să îţi asiguri aportul necesar al acestor minerale în organism.

Uleiul de krill,ideal pentru scăderea colesterolului

39444fb05113509a7017b1b71621e456 jpg jpeg

este bogat în cel mai puternic antioxidant marin cunoscut,astaxantin,dar şi în acid eicosapentaenoic (EPA) şi acid docosahexaenoic (DHA),două tipuri de acizi grasi Omega-3,ce ajută la reducerea trigliceridelor şi a inflamaţiei,cunoscute pentru efectele negative pe care le au asupra vaselor de sânge şi a circulaţiei sangvine.

Cercetările au arătat faptul că acest tip de ulei ajută la buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi are rolul de a reduce vâscozitatea sângelui şi de a menţine tensiunea arterială în limite normale. 

Studiile clinice au dovedit că uleiul de krill din

este de 40 de ori mai eficient în scăderea colesterolului,trigliceridelor şi a riscului de afecţiuni cardiovasculare decât Omega clasic din uleiurile de peşte,datorită proprietăţilor sale unice de solubilitate şi absorbţie completă.

95b8ea421968a9b1b85fd739edca801f jpg png

Vitamina D,importantă

Asigură-te că nu ai lipsă de vitamina D în organism,căci deficienţa acesteia este strâns legată de apariţia bolilor cardiovasculare,în condiţiile în care ai şi hipercolesterolemie. Este suficient să te expui la soare timp de 10-15 minute,în fiecare zi. 

Bea alcool cu moderaţie

Există studii care arată că doze mici de băuturi alcoolice (unul-două pahare mici la bărbaţi şi un pahar la femei,în special vinul roşu,cresc nivelul de colesterolul „bun“. Ai grijă însă să nu exagerezi,căci un consum exagerat de alcool poate duce la hipertensiune arterială,insuficienţă cardiacă şi este asociat cu un risc crescut de accident vascular cerebral.

Uneori,modificările stilului de viaţă nu sunt suficiente pentru scăderea nivelului de colesterol,de aceea poate fi nevoie de alte remedii.

este o sursă inovativă de acizi grasi Omega-3 solubili,sub formă de fosfolipide,ce influenţează benefic sănătatea sistemului cardiovascular,prin reglarea nivelului colesterolului şi trigliceridelor,reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.