Soluţii contra vergeturilor

1 81262 original jpg jpeg

Sarcina, variaţiile de greutate sau moştenirea genetică duc la apariţia inesteticelor vergeturi. Estompează-le considerabil cu ajutorul cremelor speciale sau tratamentelor naturiste! Produsele potrivite ajută pielea să îşi recapete fermitatea şi elasticitatea.

Cele mai predispuse zone pentru apariţia liniilor fine de culoare roşiatică, ce se transformă apoi într-un alb transparent, sunt coapsele, abdomenul, sânii şi partea superioară a braţelor. Când pielea se întinde excesiv, fibrele elastice se rup, ceea ce duce la formarea vergeturilor. Trebuie să ştii că acestea pot fi îndepărtate aproape în totalitate atunci când apar şi doar atenuate când se transformă în forma lor finală, de un alb deschis. Pot fi scoase complet şi cu ajutorul laserului, proces care nu este foarte costisitor şi ajută la refacerea ţesutului afectat.

Bine de ştiut!

Vergeturile pot apărea încă din adolescenţă, din cauza creşterii bruşte, a stresului, curelor de slăbire drastice, fumatului sau alimentaţiei neechilibrate.

Aspirină şi ulei de măsline

Diluează o aspirină într-o cantitate mică de apă, cât să obţii o pastă. Amestecă compoziţia cu 2-3 linguriţe de ulei de măsline, uşor încălzit pe baie de aburi. Aplică pe pielea curată, afectată de vergeturi, şi las-o să acţioneze aproximativ 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedura zilnic, cel puţin 2 săptămâni.

Gel de aloe vera şi vitamine

Un remediu la îndemână, care ameliorează aspectul pielii, se prepară din jumătate de ceaşcă de gel de aloe vera, pe care îl găseşti la farmacie, pe care îl combini cu lichidul din 10 capsule de vitamina E şi 5 capsule de vitamina A. Aplică amestecul pe pielea curată şi lasă-l să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Unt de cacao

Proprietăţile sale intens hidratante ajută pielea să îşi recapete elasticitatea şi aspectul neted. Masează în fiecare seară zonele afectate cu 1-2 linguriţe de unt de cacao şi tamponează cu un prosop moale excesul. Urmează tratamentul cel puţin o lună, pentru rezultate vizibile.

Albuş şi ulei de măsline

Este o combinaţie care face minuni pentru pielea uscată şi afectată de vergeturi. Bate bine 2 albuşuri cu o furculiţă, apoi amestecă-le cu 2 linguriţe de ulei de măsline. Aplică pe zonele cu probleme, aşteaptă să se usuce, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repeta procedura zilnic, cel puţin 2 săptămâni.

Zeamă de lămâie şi suc de castraveţi

Stoarce bine zeama de la o lămâie şi amestec-o cu o parte egală de suc de castraveţi. Întinde lichidul pe zonele cu vergeturi şi lasă-l să acţioneze aproximativ 15 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul în fiecare zi, până când pielea îşi îmbunătăţeşte aspectul.

Zaţ şi ulei de argan

Combină 3 linguriţe de zaţ proaspăt de cafea cu 2 linguriţe de ulei de argan sau ulei de sâmburi de struguri. Masează delicat pielea cu acest amestec câteva minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

Prevenţie, înainte de sarcină

Înainte de a deveni mămici, multe femei se confruntă cu apariţia inesteticelor vergeturi. Pentru a le împiedica să se formeze, hidratează foarte bine pielea, în special în zona burticii în creştere, cu loţiuni speciale sau creme hrănitoare. Fă-ţi zilnic un masaj delicat cu ulei de cocos sau unt de shea, până ce acesta se absoarbe în piele.

Truc CPF

Masează vergeturille în fiecare seară cu o cantitate mică de ulei de ricin şi lasă-l să se absoarbă în piele, pentru a hidrata pielea în profunzime.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg