Soluţii contra vergeturilor
Sarcina, variaţiile de greutate sau moştenirea genetică duc la apariţia inesteticelor vergeturi. Estompează-le considerabil cu ajutorul cremelor speciale sau tratamentelor naturiste! Produsele potrivite ajută pielea să îşi recapete fermitatea şi elasticitatea.
Cele mai predispuse zone pentru apariţia liniilor fine de culoare roşiatică, ce se transformă apoi într-un alb transparent, sunt coapsele, abdomenul, sânii şi partea superioară a braţelor. Când pielea se întinde excesiv, fibrele elastice se rup, ceea ce duce la formarea vergeturilor. Trebuie să ştii că acestea pot fi îndepărtate aproape în totalitate atunci când apar şi doar atenuate când se transformă în forma lor finală, de un alb deschis. Pot fi scoase complet şi cu ajutorul laserului, proces care nu este foarte costisitor şi ajută la refacerea ţesutului afectat.
Bine de ştiut!
Vergeturile pot apărea încă din adolescenţă, din cauza creşterii bruşte, a stresului, curelor de slăbire drastice, fumatului sau alimentaţiei neechilibrate.
Aspirină şi ulei de măsline
Diluează o aspirină într-o cantitate mică de apă, cât să obţii o pastă. Amestecă compoziţia cu 2-3 linguriţe de ulei de măsline, uşor încălzit pe baie de aburi. Aplică pe pielea curată, afectată de vergeturi, şi las-o să acţioneze aproximativ 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedura zilnic, cel puţin 2 săptămâni.
Gel de aloe vera şi vitamine
Un remediu la îndemână, care ameliorează aspectul pielii, se prepară din jumătate de ceaşcă de gel de aloe vera, pe care îl găseşti la farmacie, pe care îl combini cu lichidul din 10 capsule de vitamina E şi 5 capsule de vitamina A. Aplică amestecul pe pielea curată şi lasă-l să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Unt de cacao
Proprietăţile sale intens hidratante ajută pielea să îşi recapete elasticitatea şi aspectul neted. Masează în fiecare seară zonele afectate cu 1-2 linguriţe de unt de cacao şi tamponează cu un prosop moale excesul. Urmează tratamentul cel puţin o lună, pentru rezultate vizibile.
Albuş şi ulei de măsline
Este o combinaţie care face minuni pentru pielea uscată şi afectată de vergeturi. Bate bine 2 albuşuri cu o furculiţă, apoi amestecă-le cu 2 linguriţe de ulei de măsline. Aplică pe zonele cu probleme, aşteaptă să se usuce, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repeta procedura zilnic, cel puţin 2 săptămâni.
Zeamă de lămâie şi suc de castraveţi
Stoarce bine zeama de la o lămâie şi amestec-o cu o parte egală de suc de castraveţi. Întinde lichidul pe zonele cu vergeturi şi lasă-l să acţioneze aproximativ 15 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul în fiecare zi, până când pielea îşi îmbunătăţeşte aspectul.
Zaţ şi ulei de argan
Combină 3 linguriţe de zaţ proaspăt de cafea cu 2 linguriţe de ulei de argan sau ulei de sâmburi de struguri. Masează delicat pielea cu acest amestec câteva minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână.
Prevenţie, înainte de sarcină
Înainte de a deveni mămici, multe femei se confruntă cu apariţia inesteticelor vergeturi. Pentru a le împiedica să se formeze, hidratează foarte bine pielea, în special în zona burticii în creştere, cu loţiuni speciale sau creme hrănitoare. Fă-ţi zilnic un masaj delicat cu ulei de cocos sau unt de shea, până ce acesta se absoarbe în piele.
Truc CPF
Masează vergeturille în fiecare seară cu o cantitate mică de ulei de ricin şi lasă-l să se absoarbă în piele, pentru a hidrata pielea în profunzime.