Soluţii din natură benefice împotriva tusei
Iarna e sezonul răcelilor, gripelor şi a tusei persistente. Poţi să-i vii de hac cu preparate din natură, dacă nu vrei să apelezi la medicamente.
Siropul de pătlagină
Pe lângă tratamentul recomandat de medic,în astmul bronşic este indicată şi infuzia de frunze de pătlagină,pe care o prepari astfel:amestecă în părţi egale frunze de pătlagină mărunţite şi cimbru. Pune o linguriţă din preparat într-un vas,după care toarnă 200 ml de apă clocotită,în care s-a fiert o felie de lămâie fără coajă. Lasă amestecul la infuzat jumătate de minut. Bea infuzia de câte 4-5 ori,cât mai caldă.
Citeşte şi:Lemnul-dulce,leac contra tusei,hepatitei şi ulcerului
Mierea
Este un remediu la-ndemână în cazul durerilor în gât şi a tusei. Potrivit unui studiu recent,ea calmează tusea mai eficient decât o fac medicamentele care conţin dextrometorfan,un antitusiv. Pentru această problemă,ai două variante:fie pui două linguriţe cu miereîn ceai sau în apa caldă cu lămâie,fie o consumi ca atare.
Frunzele de mentă
Sunt bine-cunoscute pentru proprietăţile lor curative. Mentolul din mentă estompează durerile în gât şi acţionează ca un decongestionant,ajutând la descompunerea mucusului. Poţi beneficia de beneficiile plantei consumând ceai de mentă sau prin inhalarea vaporilor de mentă dintr-o baie de aburi. Pentru a o prepara,adaugă trei până la patru picături de ulei de mentă în 150 ml de apă fierbinte.
Citeşte şi:Ce poţi trata cu cimbru şi busuioc
Cimbrul
Este un cunoscut remediu în bolile respiratorii. Un studiu recent arată că extrasul din frunze de cimbru amestecat cu iederă poate ajuta în ameliorarea tusei şi a bronşitei. Frunzele de cimbru conţin compuşi numiţi flavonoide,care relaxează muşchii gâtului şi reduc inflamaţia. Pentru a prepara ceaiul acasă,pune două linguriţe de frunze de cimbru zdrobite într-o cană de apă clocotită. Acoperă,lasă la infuzat 10 minute,apoi strecoară.