Soluţii naturale contra balonării
Balonarea afectează aproximativ 30 din populaţia ţării. Dacă preferi remediile naturiste, ceaiurile, pulberea şi infuziile din plante sunt cele mai indicate pentru a ameliora simptomele neplăcute, precum durerea, disconfortul abdominal şi senzaţia de preaplin.
Feniculul îmbunătăţeşte digestia
Feniculul este un bun tonic digestiv şi reduce spasmele. Îl poţi utiliza sub formă de infuzie sau pulbere. Prepară infuzia din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Lasă un sfert de oră la infuzat. Bea 3 căni zilnic,cu o jumătate de oră înainte de masă. Remediile pe bază de fenicul sunt contrainidicate în sarcină.
Cimbrul are proprietăţi calmante
O plantă medicinală utilă pentru ameliorarea simptomelor balonării,dar şi pentru calmarea colicilor abdominale este cimbrul,care are proprietăţi antiinflamatoare. Acestea se datorează taninurilor şi mucilagiilor pe care le conţine planta. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de cimbru la o cană cu apă fierbinte. Bea ceaiul după mesele principale.
Muşeţelul,rol antiinflamator
Florile de muşeţel au proprietăţi calmante şi antiinflamatoare,fiind un leac eficient contra disconfortului abdominal. Pui la fiert o cană cu apă,iar când dă în clocot adaugi o linguriţă de plantă uscată. Acoperi,laşi câteva minute,apoi iei de pe foc. Bei câte o cană de ceai neîndulcit de două ori pe zi.
Pulberea de salvie relaxează stomacul
Pulberea de salvie îţi este de ajutor dacă ai probleme gastrointestinale,deoarece relaxeză muşchii stomacului. Eficienţa ei este dovedită de pe vremea grecilor şi a romanilor,care o considerau regina ierburilor tămăduitoare. Cu o jumătate de oră înainte de masă,dizolvă o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă,apoi bea amestecul. Planta nu este recomandată femeilor însărcinate,celor care alăptează şi nici persoanelor cu epilepsie.
Mentă împotriva gazelor intestinale
O altă plantă indicată este menta,deoarece scade producţia de gaze intestinale. Bea ceai de mentă cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Pune la fiert o cană cu apă,iar când dă în clocot,adaugă 2 linguriţe de frunze uscate. Ia de pep foc,acoperă şi lasă ceaiul să se răcească. Consumă-l,de preferinţă,neîndulcit.
Seminţele de mărar reduc spasmele
Seminţele de mărar sunt sficiente împotriva gazelor intestinale. Infuzia obţinută din aceste seminţe reduce spasmele. Peste 2 linguriţe de seminţe toarnă 200 de ml de apă fierbinte. Lasă 10 minute la infuzat. Bea câte o jumătate de cană,de patru ori pe zi,până când dispar neplăcerile. O plimbare făcută după ce ai luat masa previne apariţia balonării.
Trucuri Click!pentru femei
Dacă îţi masezi abdomenul cu ulei de lavandă,vei diminua din neplăcerile create de balonare.
Ca să previi apariţia gazelor intestinale,ia un cărbune medicinal cu jumătate de oră înainte de prânz şi de cină.
Evită alimentele precum fasolea,ciocolata,broccoli,conopida,laptele (dacă ai intoleranţă la lactoză).
Nu face exces de băuturi carbogazoase.