Soluţii naturale contra herpesului

1 66964 original jpg jpeg

Cauzat de virusul herpes simplex, herpesul este o afecţiune a pielii şi a mucoaselor. Pe lângă medicamente, natura este de mare ajutor în încercarea de a scăpa de băşicile mici şi dureroase cu lichid, care produc arsuri şi mâncărime.

Info

Virusul rămâne în organism după vindecare,existând riscul să reapară.

Tinctura de gălbenele grăbeşte vindecarea

Valorificate pentru proprietăţile lor cicatrizante,antiseptice şi antiinflamatoare,gălbenelele sunt indicate în rănile pielii care se vindecă greu,accelerând cicatrizarea. Găseşti tinctură de gălbenele la magazinele naturiste sau o poţi prepara chiar acasă. Ai nevoie de un pumn de flori uscate,pe care le laşi la macerat într-un litru de rachiu,la soare,14 zile. Strecori amestecul şi depozitezi lichidul în recipiente închise la culoare. Pentru a scăpa de herpes,iei câte 20 de picături diluate în puţină apă,de trei ori pe zi.

Crema de propolis împiedică răspândirea virusului

Se spune despre propolis că este un puternic antibiotic natural. Şi pe bună dreptate. Are în componenţă substanţe antibiotice cu efecte antiinfecţioase şi cicatrizante. Prin urmare,dacă ai observat apariţia unui herpes,aplică local alifie de propolis,de mai multe ori pe zi. Recomandate sunt şi tamponările de două-trei ori pe zi cu tinctură de propolis,pe care o poţi procura din magazinele de profil.

Frunzele de roiniţă au efect antiseptic

Întrucât au capacitatea de a înlătura virusul herpes simplex,frunzele de roiniţă proaspete şi strivite pot fi folosite cu succes în tratarea herpesului. De ajutor este şi alifia de roiniţă,pe care o prepari astfel:pune doi pumni de frunze proaspete într-un vas. Adaugă trei-patru linguri de untură de osânză de porc topită şi lasă amestecul pe baie de aburi aproximativ două ore,după care strecoară. Păstrează crema într-un recipient din plastic şi întinde-o pe herpes,de mai multe ori pe zi.

Comprese cu decoct de năpraznic

În medicina naturistă,de la năpraznic se folosesc părţile aeriene,sub formă de tinctură şi decoct. Pentru tratarea herpesului,fitoterapeuţii recomandă decoctul,care se obţine din 15 g plantă,care se lasă cinci minute în 300 ml de apă rece,după care se fierbe alte cinci minute. Strecoară preparatul şi aplică compresii pe zona afectată,ori de câte ori este nevoie.

Infuzia de urzică calmează durerea

Întrucât orice herpes este însoţit şi de durere,apelează la ceaiul de urzică (două linguriţe de plantă uscată la o cană de apă clocotită) pentru a linişti usturimea. Bea câte două căni de ceai pe zi,până dispare acest disconfort.

Ceaiul de echinacea atenuează inflamaţia

Echinacea este o plantă cu efecte imunostimulatoare şi antivirale,fiind unul dintre darurile naturii recomandate de fitoterapeuţi în tratarea herpesului. Pune două linguriţe de flori de echinacea  într-un vas,peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10-15 minute,apoi strecoară lichidul. Bea câte două-trei căni de ceai pe zi.

Idei Click!pentru femei

Când simţi că urmează să-ţi apară un herpes,pune pe locul afectat cuburi de gheaţă,de mai multe ori pe zi.

Nu aplica pe băşicile cu lichid dureroase spirt medicinal,creme cu antibiotic,iod sau rivanol,întrucât aceste produse vor usca foarte tare erupţiile cutanate. Totodată,nu rupe crusta,pentru ca leziunea să se vindece mai repede.

După apariţia primelor semne,ţine pe herpes felii de căţel de usturoi,de trei ori pe zi.