Soluţii naturiste pentru rău de transport

1 66371 original jpg jpeg

Te pregăteşti de vacanţa de Sărbători, dar în loc să te gândeşti că vei petrece zile frumoase cu cei dragi te înspăimântă călătoria. Ai rău de transport şi de fiecare dată ţi se face greaţă, ameţeşti şi, în general, ai o stare de rău. Uită de toate acestea! Avem soluţii simple şi eficiente.

Răul de transport se produce din cauză că trupul îşi pierde echilibrul. Aceasta este explicaţia pe scurt.

În timpul deplasării cu mijloacele de transport,mecanismele care îndeplinesc activitatea de menţinere a echilibrului se dereglează şi,pentru a-şi reveni la normal,corpul apelează la alte ajutoare:cum sunt receptorii de la nivelul urechii interne.

Practic,senzaţia de rău se inslatează când apar conflicte între ceea ce vedem şi mesajele pe care le transmit receptorii din urechea internă centrului de echilibru din creier.

Ca să eviţi senzaţia de disconfort abdominal şi de ameţeală,poţi apela la ajutoare din natură. Unele plante au efecte benefice în combaterea acestei probleme.

Ghimbirul inhibă starea de rău

Înainte să pleci la drum,bea un ceai din ghimbir. Acesta este recunoscut pentru proprietăţile de combatere a răului de mişcare. Studiile ştiinţifice au demonstrat că o ceaşcă de ceai de ghimbir concentrat reduce cu până la 90% riscul de a suferi de greaţăşi de alte simptome specifice răului de transport.

Pentru a-l prepara,taie zece feliuţe de rădăcină de ghimbir şi lasă-le în apă fierbinte,la infuzat,cel puţin zece minute. Strecoară amestecul,eventual pune şi puţină miere dacă ţi se pare prea aromat,şi bea-l cu înghiţituri mici.

Menta combate tulburările digestive

Ceaiul din mentă nu este doar un amestec plăcut aromat,ci ajută şi în caz de deranjament abdominal. Cu această senzaţie neplăcută te poţi trezi pe drum,dacă ai rău de mişcare.

Pe distanţe mai lungi,această afecţiune are mari şanse să se “activeze” şi pot apărea şi stări de vomă odată cu deranjarea la burtă.

Cel mai bine,ia cu tine o infuzie din mentă,pe care o prepari dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită,şi bea-o îndulcită cu puţină miere.

Poţi adăuga şi lămâie,pentru un efect mai rapid. De asemenea,poţi folosi infuzia şi sub formă de cataplasme pe frunte.

Trifoiul roşu previne stările de panică

Dacă până să pleci tot ce gândeşti este cum o să reuşeşti să treci cu bine peste un drum lung şi obositor,te sfătuiesc să bei cu o jumătate de oră înainte unceaidin trifoi roşu. Această planta relaxează,reduce intensitatea stării de panică şi simptomele răului de mişcare.

Proprietăţi eficiente au şi levănţica şi obligeana,plante care sunt recomandate în combaterea stărilor de anxietate şi hiperexcitabilitate,senzaţii specifice de dinaintea deplasării cu maşina,trenul,avionul sau,mai ales,vaporul.