Stimulează creșterea părului! Ce coafuri să eviți și ce alimente să consumi

Poate că nu există o soluție magică care să ajute la creșterea părului în câteva zile, dar unele metode combat căderea părului, întăresc firele și le regenerează, factori care pot stimula creșterea. Descoperă cum să obții un păr lung, sănătos și frumos! 

image

Părul lung întotdeauna va fi la modă, iar dacă îți dorești să accelerezi creșterea firelor de păr, îți spunem ce metode te vor ajuta. Îți amintim că ceea ce poate funcționa în cazul unei persoane, poate că nu este potrivit pentru altcineva, așa că ai nevoie de timp pentru a proba ce îți este benefic. 

Urmează o dietă sănătoasă - Dieta sănătoasă îți îmbunătățește sănătatea mentală și fizică, ceea ce influențează creșterea părului. Este bine să mănânci alimente cu efect antiinflamator, precum: legume, fructe, cereale integrale, carne de pasăre crescută la curte, pește, ulei de măsline, nuci și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. În perioada regimului, este esențial să eviți consumul de zahăr adăugat.

Limitează chimicalele și căldura - Tratamentele chimice, colorarea părului și căldura excesivă afectează sănătatea scalpului și influențează creșterea părului. Prin urmare, limitează sau evită substanțele chimice și tratamentele care presupun folosirea căldurii. 

Citește și: Cum să alegi cel mai bun balsam în funcție de tipul tău de păr 

Ce coafuri să eviți - Tensiunea asupra foliculilor de păr, dată de unele coafuri, poate afecta sănătatea părului și influența creșterea firelor. Îți recomandăm să eviți să coafura coc și să îl porți zilnic strâns în coadă înaltă. 

Tratamentul recomandat de dermatolog - Există mai multe tratamente dermatologice care pot stimula creștera părului. Potrivit specialistului Marisa Garshick, dermatolog în New York, unul dintre ele este tratametul PRP, care conține factori de creștere, trombocite, celule stem și alte elemente care stimulează creșterea de noi vase de sânge la nivelul scalpului. Discută cu medicul despre nevoile părului tău! 

Substanțele care te ajută - Unele vitamine și minerale ajută mai mult ca altele să obții un păr lung și frumos. Acestea sunt vitaminele din grupul B, vitamina D, zincul și biotina. 

Vezi și: Care este secretul unui păr îngrijit și plin de viață. Top 3 sfaturi pentru un păr lung și strălucitor 

Masează-ți scalpul - Masajul stimulează fluxul de oxigen către foliculii de păr și limitează stresul oxidativ, ceea ce ajută la creșterea părului. Te poți masa manual sau cu ajutorul unui dispozitiv în fiecare seară înainte de culcare. 

Sfat: Pentru stimularea creșterii părului, evită să fumezi! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg