Sucul care previne cancerul şi crește eficiența tratamentelor oncologice

Un stil de viață sănătos poate schimba cursul unei boli precum cancerul. Studiile recente au arătat că un superaliment alimentar poate ucide în numai trei zile până la 65% din celulele canceroase, prin creșterea nivelului de oxigen din sânge.

shutterstock 552054931 jpg

Boală complexă provocată de celulele ADN anormale, cancerul este dificil de controlat, astfel încât numai un diagnostic precoce permite o evoluţie favorabilă în cazul aplicării unui tratament potrivit. Dieta are puterea de a contracara evoluţia cancerului. Cele mai recente cercetări au scos la iveală faptul că, în cazul introducerii grâului verde în dietă, celulele canceroase din sânge sunt reduse cu 65% în câteva zile.

Grâul vrede este asemănător hemoglobinei

Conform unui studiu in-vitro, grâul verde distruge celulele canceroase și reduce numărul de celule leucemice cu până la 65% în decurs de trei zile de tratament.

Descoperirile, apărute în publicaţia „Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences”, arată că distrugerea celulelor leucemice a crescut progresiv de la o zi la trei, după consumul de grâu verde. Alice Williams, unul dintre nutriţioniştii Centrului de excelenţă Origym din Marea Britanie, a declarat: „Pe lângă faptul că îmbunătățește imunitatea și scade colesterolul, tot mai multe cercetări arată că grâul verde are proprietăți anticancerigene. Oamenii de știință au descoperit că are o structură similară hemoglobinei, proteina care transportă oxigenul în sânge. Așadar, poate ajuta la creșterea nivelului de oxigen din sânge”. Din moment ce celulele canceroase cresc cel mai bine în condiții lipsite de oxigen, grâul verde stopează creșterea celulelor canceroase.

Vezi şi: Îngraşă sau nu sucurile fără zahăr? Femeile şi bărbaţii experimentează efecte diferite

Cum să consumi grâul verde pentru a-ţi reduce riscul de cancer

În ultimii ani, grâul verde a încetat să mai fie doar o hrană bună pentru animale şi a a început să fie recomandată de nutriţionişti. Nutriţionista Alice Williams arată că aceasta poate fi consumată cel mai bine sub formă de suc, pentru a nu-şi pierde proprietăţile, dar şi ca pudră sau capsule. Este luată frecvent în varianta pudră pentru că se poate amesteca rapid în sucuri, smoothie-uri, iaurt.

Sucul de grâu verde a fost apreciat ca un superaliment datorită beneficiilor impresionante pentru sănătate, fiind bogat în vitamine, îndeosebi C şi E, minerale, proteine ​​și antioxidanți. Aceştia din urmă alungă radicalii liberi şi reduc nivelul de stres oxidativ, ceea ce dă ierbii de grâu un rol în prevenirea cancerului.

Citeşte şi: Cum prepari băutura-detox ABC

Cercetările au sugerat că grâul verde poate crește şi eficacitatea tratamentelor folosite pentru tratarea diverselor tipuri de cancer și poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

FOTO: Shutterstock