De ce este important ca sucurile consumate să fie naturale și proaspete

Fie că îl servești dimineața la micul dejun sau în orice moment al zilei la terasă, sucul de fructe este cel mai bun prieten al sistemului tău imunitar. Pentru a te bucura și de gustul bun pe care îl are, dar și de vitaminele care se regăsesc în fructele tale preferate, trebuie să alegi cea mai bună variantă de consum a unui suc.

image

Trebuie să cunoști faptul că fructele își pierd din vitamine și din minerale dacă nu sunt consumate la timp, iar de preferat este să le savurezi atunci când sunt proaspete. Vitaminele și mineralele au un rol esențial pentru sănătatea ta, iar pentru asta nu trebuie să faci nimic deosebit. Este foarte simplu să bei zilnic un pahar de suc natural, preparat chiar de tine, cu ajutorul unor storcatoare de fructe.

Dacă ți s-a făcut deja poftă, ți-am pregătit mai jos cinci rețete delicioase și ușor de preparat de care să te bucuri.

Suc de portocale și fructul pasiunii

Pentru două pahare sunt necesare două portocale, două bucăți de fructul pasiunii și, opțional, câteva frunze de mentă. După ce ai curățat fructele de coajă, fructul pasiunii se taie în bucățele și apoi se pune în storcător. Următorul pas este să adaugi portocalele, iar amestecul să îl mai mixezi puțin. Pentru un aspect frumos, poți adăuga felii de portocală și frunze de mentă. Tot procesul durează aproximativ cincisprezece minute.

Suc de piersici

Foarte simplu! Pentru tine și prietenul tău ai nevoie de patru piersici, o lămâie și puțină miere. Primul pas este să adaugi lămâia în storcător și apoi să adaugi mierea. Al doilea pas este să speli piersicile, să le decojești, să le scoți sâmburii, să le tai bucăți și să le adaugi peste sucul de lămâie deja obținut. Ultimul pas este să le pui în pahar și să adaugi câteva cuburi de gheață. În mai puțin de cincisprezece minute preparatul este gata.

Suc de mango

Pentru două porții sunt necesare un fruct mango, o lămâie și câteva cuburi de gheață. Primul pas este să pui lămâia la stors, să cureți fructul și să îl tai bucățele. După ce ai trecut de primul pas, peste sucul obținut se adaugă mango și patru-cinci cuburi de gheață. După ce se mixează, pentru un aspect cât mai plăcut, se pun în pahare și se ornează cu rondele de mango. În aproximativ jumătate de oră este gata de savurat.

Suc de căpșuni

Preferat de foarte mulți oameni, sucul de căpșuni este la fel de simplu de preparat ca și cele de mai sus. Pentru două pahare, ai nevoie de jumătate de kilogram de căpșuni, miere, două-trei frunze de mentă și câteva cuburi de gheață. După ce ai spălat fructele și le-ai pus în recipientul de stoarcere, se adaugă mierea și cuburile de gheață. La final, se toarnă în pahare, se ornează cu frunze de mentă și se savurează din plin. Într-un sfert de oră preparatul este gata.

Suc de zmeură

Gustos și rapid, sucul de zmeură îți poate face dimineața mai frumoasă și ție, dar și partenerului tău. Pentru două porții sunt necesare următoarele: patru sute de grame de zmeură, două lămâi, miere și trei-patru frunze de mentă. Primul pas este să storci lămâile, iar în sucul acestora să adaugi mierea și zmeura deja spălată. Se toarnă în pahare, se ornează cu mentă și este gata să-ți încânte papilele gustative. Durează aproximativ jumătate de oră și se savurează cu plăcere.

Deoarece sucurile naturale se recomandă a fi consumate cât sunt proaspete, este bine să le prepari chiar tu, în confortul casei tale, cu ajutorul electrocasnicelor de bucătărie.

Pentru că rețetele de sucuri nu sunt standard, poți să creezi propria rețetă după placul și gustul tău. Cu ajutorul unor astfel de electrocasnice, oricând ți se face poftă poți experimenta și ajunge la cea mai bună băutură pe care ai băut-o vreodată.

Sursa Foto: Pinterest